Ana sayfa » Yerel » ARMUTLU: “ADALETE GÜVENİYORUZ, ERTEKİN GÜLTEKİN DAVASI TÜM YÖNLERİYLE AYDINLANACAKTIR..”

ARMUTLU: “ADALETE GÜVENİYORUZ, ERTEKİN GÜLTEKİN DAVASI TÜM YÖNLERİYLE AYDINLANACAKTIR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’lı Bilgisayar Mühendisi ve CHP İzmir İl Delegesi Ertekin Gültekin’in 16 Ocak 2019’da evinin önünde uğradığı silahlı yaralama olayı dolayısıyla açılan davanın Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşması yapıldı bugün

Duruşma sonrası Gültekin’in Avukatı Çiğdem Armutlu basın açıklaması yaptı. Armutlu şu ifadelerde bulundu:

“Sürdürdüğümüz hukuk mücadelesinde Karşıyaka 3.Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmamıza girmiş bulunuyoruz. Dava dosyamız olayın olduğu 16 Ocak 2019 tarihinden bu yana süzgeçten geçerek bugünlere geldi. Biz adalete olan inancımızı hiç bir zaman kaybetmedik, adalete güveniyoruz ve bundan sonra da güvenmeye devam edeceğiz.

Ama gördük ki ilk duruşmaya sanıklardan ikisi katılmadı. Bu da sanıkların adalet önünde hesap vermekten ve kurdukları kirli ilişkilerin açığa çıkmasından çekindiklerini göstermektedir. Biliyorsunuz Aliağa’mızda 2019 yerel seçimlerinin hemen öncesinde Ertekin Gültekine yönelik olarak meydana gelen bu olay, seçimleri kazanma arzusuyla yanıp tutuşan mevcut belediye başkanı Serkan Acar’ın muhaliflerini susturmaya yönelik eylemlerinden biri olduğu dosya da sunduğumuz ses kaydından da açıkça anlaşılmaktadır.

Her ne kadar ses kaydının hukuka aykırı delil olduğuna yönelik itirazlar yükselmekte ise de ses kaydı incelendiğinde başkan Acar’ın bu olayın azmettiricisi olduğu konusunda da şüphemiz bulunmamaktadır. Ne yazık ki bugüne kadar başkan Acar’ın olayın azmettiricisi olduğu yönündeki taleplerimize rağmen ne soruşturma aşamasında ne de yargılama da geldiğimiz noktada dosyaya, azmettirici sıfatıyla dahil olmasını sağlayamadık. Bu nedenle 24 Mart 2022 tarihi itibariyle Serken Acar hakkında da müstakil olarak Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.

Bu olayın açıklığa kavuşması, azmettireninden, gözcülük yapanına, şoförlük yapanına, aracın lastiğini kesenine kadar iştirak eden ne kadar sanık varsa hak ettikleri cezayı almaları için ve bu olayın tüm açıklığıyla aydınlığa kavuşması için hukukun bize öngördüğü yollardan ayrılmadan ve bu haklı mücadelemizde tek bir geri adım bile atmadan kararlılıkla yolumuzda yürüyeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Bugün yanımızda olan, bize destek veren tüm arkadaşlarımıza, dostlarımıza ve değerli basın mensubu arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com