Ana sayfa » Güncel » “KİMİN MALINI KİME SATIYORSUNUZ?, BU SATIŞLARIN DERHAL DURDURULMASINI İSTİYORUZ…”

“KİMİN MALINI KİME SATIYORSUNUZ?, BU SATIŞLARIN DERHAL DURDURULMASINI İSTİYORUZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP’li Hakan Koştu’nun başkan olduğu Bergama Belediyesi, 11 adet tarım arazisini satışa çıkardı. Mülkiyeti Bergama Belediyesi’ne ait Ayasköy, Kurtuluş, Çitköy, Aşağıkırıklar, Tekkedere mahallelerinde bulunan toplamda 11 adet tarlanın satış kararı, geçtiğimiz aylarda Bergama Belediye Meclisi’nde alınmıştı.

Söz konusu karar tepkilere neden olurken gelinen noktada tarlaların satış ihalesinin 29 Mart Salı günü yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Ali Bor, satış kararı hakkında hukuki süreçlerin devam ettiğine dikkat çekerek tarlaların satışının gerçekleşmesi halinde geri dönüşü mümkün olmayan bir kamu zararı doğacağını belirtti.

‘CİDDİ BİR KAMU ZARARI DOĞACAK..’

Belediye Meclisi’nde söz konusu tarlalar için satış kararının alınmasının ardından CHP Meclis Üyeleri olarak satış kararının iptali için yargıya başvurduklarını belirten Ali Bor, mahkemenin önce yürütmeyi durdurma kararı aldığını, Belediye’nin itirazının ardından ise mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını kaldırdığını söyledi.

Yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına rağmen tarlalarla ilgili sonuçlanmamış davalar olduğuna dikkat çeken CHP Meclis Üyesi Bor, “Bu tarlaların hiçbirinin mahkemesi tamamlanmadı. Biz her bir tarla için ayrı dava açtık. Mahkeme süreci tamamlanmamasına rağmen Belediye satış ihalesine çıkacak.

Bu tarlaların satılması ve mahkemenin de bu satışların iptali kararı alması halinde geri dönüşü mümkün olmayan bir kamu zararı doğacaktır. Ortalama 30 milyon TL’lik bir satıştan bahsediyoruz. Tarlalar satıldığında, mahkeme bizi haklı bulup bu satışları iptal ettiğinde Belediye’nin o 30 milyonu yasal faiziyle beraber geri ödemesi gerekecek. Bu da çok ciddi bir kamu zararıdır” açıklamalarında bulundu.

KİMİN MALINI KİME SATIYORSUNUZ?’

Satışa çıkarılan tarlaların Bütünşehir Yasası ile birlikte Bergama Belediyesi’ne geçen ata mirası tarlalar olduğunu vurgulayan CHP’li Bor, “Bu tarlalar emanet tarlalar… Hem muhtarlar hem bölge halkı bu satışlara ilk günden beri karşı çıkıyor. Biz de karşı çıkıyoruz. Kimin malını kime satıyorsunuz? Bu satışların derhal durdurulmasını talep ediyoruz. Bergama halkının ve Belediyemizin menfaati, köylerimizin geleceği için bu satışların acilen durdurulması gerekiyor” dedi..

Gizem Taban-İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com