Ana sayfa » Güncel » BAŞKAN SOYER: “ÇOK SESLİLİĞİ SÜRDÜRMELİYİZ..”

BAŞKAN SOYER: “ÇOK SESLİLİĞİ SÜRDÜRMELİYİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) mart ayı olağan birinci meclis oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıda gündem İBB’nin STK’larla yaptığı protokoller oldu.

İLÇELERE ‘TOHUM’ ÇAĞRISI…

Kars’ın Susuz Belediyesi’nin, İBB’den arpa ve buğday tohumu desteği talep etmesi hakkındaki önergenin gündeme gelmesi üzerine Başkan Soyer, ilçe belediyelere çağrıda bulunarak, “Tüm ilçe belediyelerimizden istirham ediyorum; tohum fiyatlarındaki artış nedeniyle mağduriyetler yaşanıyor. Mümkünse tüm ilçe belediyelerimizin bu tür karar alarak destek vermesini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÇOK SESLİLİĞİ SÜRDÜRMELİYİZ…’

AKP Grubu’nun, İBB’nin çok fazla STK ile protokol yaptığına yönelik eleştiride bulunması üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “Bu konu hassasiyet taşıyan bir konu… İBB olarak STK’ların Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerinin güçlendirilmesi konusuna özen gösteriyoruz. Bu nedenle çok sayıda taleple karşılaşıyoruz.

Bunda bir beis yok… Biz bu çok sesliliği sürdürmeliyiz. Keşke daha çok dernek, vakıf İBB ile iş birliği yapmak istese keşke hepsine yetişebilsek. Ama bir kriter koymakta fayda olabilir. Biz mümkün olduğu kadar çok STK’nın İBB ile iş birliği içerisinde hareket etmesine gayret edeceğiz. Ama dediğiniz bir yönerge hazırlanabilir” diye konuştu.

SREBRENİTSA GEZİSİ..

Toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde bir duyuruda bulunan Başkan Soyer, “11 Temmuz Srebrenitsa soykırımının yıldönümü… Eğer meclis üyelerimiz uygun görürlerse hep beraber Srebrenitsa’ya gidelim istiyoruz. Böyle bir girişimimiz olacak. Uygun görülürse hazırlık yapacağız. Tüm meclis üyelerimizle gideceğiz. Muhtemelen 1 gece kalacağız. Programın detayları netleştikçe sizlere arz edeceğim” dedi.

‘BÜYÜK MAĞDURİYETİMİZ VAR..’

MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin’in mezarlık sorunu hakkındaki konuşmasına yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, şunları söyledi: “Mezarlıklar hakkında bizim yaptığımız taleplerle ilgili dökümü size iletelim. Bu konuda büyük mağduriyetimiz var. Zaman zaman gittiğim köylerde şakayla karışık ‘Aman ölmeyin’ diyorum.

Bu konudaki taleplerimizi siz de bilirseniz iktidar ortağı bir parti olarak çalışmalarınıza ihtiyaç olabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2019 yılında otobüs alımında kullanmak üzere borçlanılması için talepte bulunmuşuz. Bugün cevap geldi. Üç sene sonra 14 milyon lira borçlanmamız ile ilgili cevap gelmiş. Mazeret değil ama bu konuda sıkıntılar yaşanabiliyor..”

Gizem TABAN/İZGAZETE

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com