Ana sayfa » Siyaset » DERVİŞOĞLU: “KÖTÜ GİDİŞATIN SORUMLUSU TEK ADAM, MİLLET HANCIDIR BU İKTİDAR YOLCUDUR..”

DERVİŞOĞLU: “KÖTÜ GİDİŞATIN SORUMLUSU TEK ADAM, MİLLET HANCIDIR BU İKTİDAR YOLCUDUR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Erdoğan’ın, doktorlara yönelik açıklamalarını eleştirdi ve akaryakıta yapılan zamları ve ekonomideki kötü gidişat üzerinden hükümete yüklendi.

“MİLLET HANCIDIR BU İKTİDAR YOLCUDUR..”

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, doktorları hedef alarak “Açık konuşuyorum, gidiyorlarsa gitsinler.” sözlerine tepki gösteren İYİ Partili Dervişoğlu, bu ifadelerin sorumsuzca ve kabul edilemez olduğunu belirterek, “Genel Başkanımız Meral Akşener’in, ‘Saray hayatı yöneticiyi vatandaşından uzaklaştırır’ tespitinin bir kez daha doğru olduğunu gördük.

Cumhurbaşkanı, içinden çıktığı millete yabancılaşmış, vatandaşların derdinden de uzaklaşmıştır. İçinde doktorların da  bulunduğu ülkenin en parlak beyinleri Türkiye’den yurt dışına göç ederken bunun sebeplerini araştırmak ve önünü almak yerine “Giderlerse gitsinler.” demek tam bir sorumsuzluk ifadesidir.

Saray’ı taşınmadan önce ‘Fırat’ın kenarında kaybolan kuzunun sorumluluğu bile benim üzerimdedir.’ Diyen Erdoğan, bugün geldiği noktada ülkemizin kaybettiği her bir değerin sorumluluğunu da artık vicdanında hissetmek mecburiyetinde olduğunu unutmamalıdır. Gençlerimiz değerlidir, kıymetlidir; o gençler bize de geliyorlar hatta umutsuzlarına bağlı olarak bu ülkeyi terk etmek istediklerini söylediklerinde biz kendilerinin ülkelerinde kalmalarının gerekli olduğunu anlatıyoruz. Eğer gitmesi icap eden birileri varsa o da bu iktidardır; millet hancıdır, bu iktidar da yolcudur” sözleriyle tepki gösterdi.

AKARYAKIT ZAMLARI SÜRECEK..

Yedi gün art arda gelen akaryakıt zamlarının süreceği, motorinin litre fiyatının 25 lirayı, benzinin fiyatı ise 22 lirayı aşacağını söyleyen Dervişoğlu, “Son dört ayda petrol fiyatları yüzde 47 artarken dolar kuru yüzde 46 artış göstermiştir; buna karşılık ise benzin yüzde 175, motorin ise yüzde 222 zamlanmıştır.

Yani akaryakıta gelen zamlar, petrol ve dolar artışlarının 3 katından fazladır. Hükûmet “Zamların sebebi biz değiliz.” dese de rakamlar ortadadır; yapılan fahiş akaryakıt zamlarının tek sebebi de bu hükûmetin ekonomi bilmezliğidir. Geçtiğimiz sene vatandaş bir asgari ücretle, 2.800 lirayla deposunu 4 kez doldururken bu sene bir asgari ücretle ancak 3 depo mazot alınabilmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

KÖTÜ GİDİŞATIN SORUMLUSU TEK ADAM..

Yapılan zamlar, alınan vergiler, her geçen gün artan geçim zorluğunun dayanılmaz bir noktaya geldiğini ifade eden Dervişoğlu, hükûmetin ülkeye yapacağı en büyük iyiliğin seçim kararı almak olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
 
“Aziz milletimiz 70’li yıllardan sonra yine kuyruklara girmeye başlamıştır. Önce hayat pahalılığıyla baş edilmek için ucuz ekmek sırası bekleyen vatandaşlarımız, daha sonra akaryakıt için uzun kuyruklara girmek zorunda kalmıştır; son olarak da bitkisel yağ için kuyruklar oluşmaya başlamıştır. Hükûmet hedefi 2023 olarak gösterirken Türkiye’ye 73’lü yılları geri getirmiştir. İzdiham görüntüleri ve taksitli ayçiçeği yağı satışları Hükûmetin Türkiye’yi getirdiği noktanın fotoğrafı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ayçiçeğindeki sorun yetersiz üretimden kaynaklanmaktadır. Ayçiçeğinde ocak ayında 220 milyon dolar ithalat yapılırken ihracat sadece 64 milyon dolarda kalmıştır. İthalatın artması üretimin azalmasına sebep olmuştur. Üstelik mazot ve gübredeki fiyat artışları nedeniyle önümüzdeki günlerde de gıda fiyatlarının yükselmesi kaçınılmaz olacaktır. Bunların sebebi Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin yarattığı kötü gidişat ve plansız işleyen tarım yönetimidir. Sandık gelecek, iktidarı devraldığımızda bu kötü gidişata “Dur!” diyeceğiz, Türkiye’yi kuyruk bekleme sarmalından kurtaracağız diyorum..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com