Ana sayfa » Siyaset » ÖZEL: “BİR ÜLKENİN PASAPORTU O ÜLKENİN NAMUSUDUR, NİYE PARAYLA SATIYORSUN?..”

ÖZEL: “BİR ÜLKENİN PASAPORTU O ÜLKENİN NAMUSUDUR, NİYE PARAYLA SATIYORSUN?..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-TBMM Genel Kurulu’nda, AKP Grubu’ndan yapılan konuşma sonrası sataşma olduğu gerekçesiyle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel söz istedi. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, Özgür Özel’in “sataşma” gerekçesiyle söz istemesine tepki göstererek, “Sataşma yok. Siyasi değerlendirme yapıyorsun. Bıktık artık burada ya” diye bağırdı. Bülbül’ün bağırmasıyla CHP ve MHP milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ile MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz birbirinin üzerine yürüdü.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, CHP Grubu’nun “Gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan yabancıların araştırılması” önerisi hakkında Mersin Milletvekili Alpay Antmen söz aldı.

ANTMEN: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ TAŞINMAZLARI VE VATANDAŞLIĞI PEŞKEŞ ÇEKİLMEKTEDİR..”

Antmen, şunları söyledi:

“Türk vatandaşı olmak isteyen yabancıların yapacakları gayrimenkul yatırımın değeri 1 milyon dolar olarak belirlenmişken 2018 yılında Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu miktar 250 bin dolara düşürüldü ve yoldan geçen herkesin kolaylıkla Türk vatandaşı olmasının yolu açıldı.

Maalesef bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı konusu, konut satış reklamlarıyla Arap televizyonlarında durmadan yayınlanıyor; bu büyük bir utanç kaynağıdır. Ayrıca yurt dışına ardı ardına tapu temsilcilikleri açılarak işporta tezgâhı açar gibi Türkiye Cumhuriyeti taşınmazları ve vatandaşlığı peşkeş çekilmektedir. Oysa vatandaşlık alma hakkı gibi önemli bir konuda çağdaş ülkeler çok önemli kriterler belirlemiş.”

Mersin’de üç tane şirket kurarak IŞİD’e askerî ekipman sağlayan bir Suriyeli’nin Türk vatandaşı yapıldığını ve Türkiye’nin bütün istihbarat birimleri tarafından bunun bilindiğini ifade eden Antmen, “Bunu nasıl vatandaş yapıyorsunuz? Vatandaşlık kanununun 11’inci ve 12’nci maddelerinin son fıkrası diyor ki: Ne olursa olsun, hangi şartlarla gelirse gelsin bakın bakalım bu kişinin millî güvenlik tehlikesi var mı, millî güvenlik ve kamu düzeni bakımından bir engel teşkil ediyor mu? Maşallah, Türkiye’yi ve Türk sınırlarını yolgeçen hanına çevirdiniz” dedi.

CHP’nin önerisi üzerine İYİ Parti, HDP ve AKP de konuştu.

AKP Grubu adına söz alan Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, şunları söyledi:

“Dinlediğimde sanki dünyada tek ölçek Türkiye’de yapılan bir işlemmiş gibi yaklaşmaları ve bunu bir terörle ilişkilendirmeleri ya da vatan gibi önemli, millî hassasiyeti olan bir duyguyla örtüştürmelerini çok yadırgadığımı başta ifade etmek istiyorum. Tüm dünyada uygulanan bir yöntemdir. Bu rakamlar, Türkiye Cumhuriyeti’nde daha önce 1 milyonken 500 bine ve 250 bine indirilmiş. Tüm dünyadaki ticari hayatın hareketliliğinin sağlanabilmesi amacıyla bu amaçla ilgili olarak da Türkiye Cumhuriyeti devleti de şartlarını ortaya koymuştur.

Ama meseleye sadece finansal açıdan bakıyor olmak konuyu eksik anlamaya gelir. ‘250 bin dolarım varsa 500 bin dolarlık şirket kuruyor isem gelip ben Türkiye’de önüme gelene bir vatandaşlık alırım.’ Yani ‘Burası yol geçen hanı gibi, her önüne gelen, parayı ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alır’ gibi bir algıyı ortaya koymuş olmanın çok doğru bir şey olmadığını açık ve net ifade etmek istiyorum.”

Zenbilci, “Gelenlerin de Türkiye ekonomisine bir katkısı vardır, istihdam yönünden katkısı vardır, finansal yönden katkısı vardır; hülasa Türkiye’ye bir katma değer sağlamıştır” dedi.

ÖZEL: “BİR ÜLKENİN PASAPORTU O ÜLKENİN NAMUSUDUR..

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de sataşma olduğu gerekçesiyle söz alarak “‘Bütün dünyada var’ diyorsunuz, öyle bütün dünyada yok da vatandaşlıkta tenzilat yapıyorsunuz falan da belki dünyada şunu görüp de utanmayan ülke vatandaşları olabilir. Bakın, güzel güzel evlerin üstüne Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun resmini takıp ‘evi alana bedavaya geliyor’ diye reklam yapıyorlar. Ben birkaç ay önce burada ‘hiçbir şey yapmıyorsanız hiç olmazsa şunlara mani olacak bir şey yapın’ dedim. Bir ülkenin pasaportu o ülkenin namusudur” dedi.

ÖZKAN: AY YILDIZLI PASAPORTUN KIYMETİNİ 85 MİLYONA GÖSTERDİK..

AKP Grup Başkanı Cahit Özkan ise “Şu anda Ukrayna’da yaşanan kriz neticesinde orada yaşayan 25 bin vatandaşımızın hem olaylar meydana gelmeden önce hem de olaylar meydana geldikten sonra tahliyesiyle ilgili devletimizin nasıl seferber olduğunu dünya âleme gösterdik. Şu anda başta Japonya olmak üzere Avrupa ülkelerinin, ABD’nin Türkiye’den Ukrayna’daki vatandaşlarını tahliye etmek için yardım istiyor olması da bu noktada Türkiye’nin gücünü, kudretini bir kez daha göstermiştir. Allah’ın izniyle ay yıldızlı pasaportun kıymetini, gücünü, bu ülkenin vatandaşı olmanın değerini 85 milyon vatandaşımıza gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz” dedi.

ÖZEL: “NİYE PARAYLA SATIYORSUN..”

Bunun üzerine Özgür Özel, “Niye parayla satıyorsun arkadaş” tepkisi gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ise Cahit Özkan’ın konuşmasında sataşma olmadığını söyleyerek, Özgür Özel’in söz istemesine tepki gösterdi. Bülbül, “Gerçekten rahatsızlık duyduğum için ifade etmek istiyorum. Yani şimdi Özgür Başkanımız… Bir grup önerisi bitiyor, arkasından AK Partili bir hatip kendi siyasetleri çerçevesinde, anlayışları çerçevesinde meseleye nasıl baktıklarını söylüyor, arkasından sataşma yok” dedi.

CHP sıralarından “Sataşma var” sesleri yükseldi.

Bülbül, “Kardeşim, 69’a göre sataşma yok. Neyin sözünü alıyorsun? Siyasi değerlendirme yapıyorsun. Bıktık artık burada ya. Ben de her konuşmanın arkasına konuşurum. Ağzımız mı tutuk ya! Böyle bir şey var mı ya! Böyle bir şey var mı Sayın Başkanım ya. Ya, yıldık artık ya! Allah aşkına müdahale edin şuna ya” diye bağırdı. Bülbül, bu durumun sürekli olduğunu söyleyerek, TBMM Başkanvekili Celal Adan’dan bu duruma izin vermemesini istedi.

Bülbül’ün sesini yükseltmesinin ardından CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de “Bizi ülkeyi sevmemekle suçluyor. Herkesten çok seviyoruz ülkeyi” diye bağırdı. CHP ve MHP’li milletvekilleri arasında sözlü sataşma yaşandı. MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ile CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, bulundukları sıralardan birbirlerinin üzerine yürüdü. Yılmaz ve Gökçel’i, diğer milletvekilleri araya girerek ayırdı.

Yaşanan gerginlik üzerine, TBMM Başkanvekili Celal Adan, birleşime ara verdi. Aranın ardından CHP’nin grup önerisinin oylaması yapıldı ve öneri kabul edilmedi..

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com