Ana sayfa » Siyaset » “KAYMAKAMIN ALDIĞI ARAZİLERİ GÖSTERİLEN DEĞERLERDEN ALMAYA HAZIRIZ..”

“KAYMAKAMIN ALDIĞI ARAZİLERİ GÖSTERİLEN DEĞERLERDEN ALMAYA HAZIRIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yirmi yıllık AKP iktidarında muhalefete dönük baskıların artarak sürdüğünü belirten CHP’li Kılıç, Karaburun kaymakamının haksız kazanç, mal edinme, arazi satışı iddialarla ilgili haberlere erişim engeli getirildiğini vurgulayarak, “En azından bu konuşmamı Meclis tutanaklarından iktidar eliyle çıkarılmayacağı ümidiyle” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, AKP’nin yirmi yıllık iktidarında muhalefete dönük baskıları yıllar boyunca arttığını ve artmaya da devam ettiğini söyledi.

“ŞİDDETE HAYIR” DİYEN KADINLARA ŞİDDET UYGULANIYOR..

Kadınların sokak ve meydanlarda hak ararken, şiddete “hayır” derken kolluk güçlerince tartaklanarak, dövüldüğünü ve işkenceye varan gözaltılar yaşatıldığını vurgulayan CHP’li Kılıç, “Kadına şiddet eylemleri hep şiddetle sonlandı. Tek adam rejimiyle “tweet” atanı, 10 kişi bir arada yürüyeni, gazetecisini, sanatçısını, siyasetçisini yani kendi gibi düşünmeyen kim varsa trollerine ya da eşkıyalarına hedef göstererek, yetmezse yargı sopasını kullanarak susturmaya çalışan, “demokrasi”nin “d”sinden bile haberi olmayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Ama kimse umudunu kaybetmesin; az kaldı, gidiyor, gidecekler ve geliyor, gelmekte olan” dedi.

KARABURUN KAYMAKAMI HAKKINDA İDDİALAR..

Karaburun Kaymakamı hakkında haksız kazanç, mal edinme, arazi satışlarıyla ilgili iddiaları dile getiren Avukat Kılıç, “İzmir milletvekilleri olarak bunu araştırmaya başladık. Ancak yine, halk gerçekleri öğrenmesin diye Kaymakamın talebiyle İzmir 6. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimliği tarafından olayla ilgili 154 haberimize erişim engeli getirildi. AKP iktidarı yargı sopasıyla hem halkın haber alma hakkını hem basın özgürlüğünü hem de milletvekillerinin yasama yetkisini sansürlemiş oldu.

Sayın Kaymakamın görevi kötüye kullanmak suretiyle haksız menfaat sağladığı iddiaları ayyuka çıktı ama İçişleri Bakanı suspus, tapu işlerini hallettiği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı suspus. Çam ağaçları söküldü, zeytin salamura tesisi için İzmir İl Tarım Müdürlüğü izin verdi ve sonra arazi çok değer kazanınca satıldı ama Tarım ve Orman Bakanı suspus. Tapuda bedeller çok az gösterildi yani vergi kaybı oluştu ama Hazine ve Maliye Bakanı suspus. Onların tek derdi var kaymakam ve yetkili savcı olan eşiyle birlikte yargı sopasını Karaburun Belediye Başkanımızın sırtında sürekli gezdirmek” sözleriyle tepki gösterdi.

KAYMAKAM KAYYUM OLMAK İSTİYOR İDDİASI..

Hakkında davalar açılan Karaburun belediye başkanının yürekli bir kadın olduğunu ve sonuna kadar mücadele ettiğini belirten Kılıç, kaymakamın belediyeye kayyum olma iddialarını dile getirerek, “AKP İlçe Başkanı davalarda şikâyetçi, her seferinde müşteki durumda ve öyle iddialar var ki bu dosyaların kaymakamın evinde savcı olan eşiyle birlikte hazırladığına ilişkin iddialar var ve Karaburun sokaklarında kaymakam hanımın kayyum olma hayalleri konuşuluyor ama hiç kimse kusura bakmasın, ne Karaburun’da ne de İzmir’de bu kumpaslarınıza biz geçit vermeyeceğiz. Bir taraftan sayın kaymakam bunlarla, davalarla uğraşırken değeri 1,5-2 milyon olan yerleri tapuda değerinin çok altında gösteriyor, 100-150 bin gibi rakamlara aldığını iddia ediyor ve tapu harcını vergisini de algısını da ona göre ödüyor” diye konuştu.

İDDİALARLA İLGİLİ HABERLERE ERİŞİM ENGELİ..

Hazine ve Tarım Bakanlarına seslenen CHP’li Kılıç, kaymakamla ilgili haberlere getirilen engeli eleştirerek şöyle konuştu:

“Buradan sayın bakanlara seslenmek istiyorum: Hakikaten bu araziler kaymakam hanımın aldığı araziler tapuda gösterildiği değerlerde ise gerçek bedeller neyse biz bu taşınmazları bu bedellerden almaya hazırız, biz hazırız, Karaburun halkı hazır, belediye hazır, hepimiz hazırız; bu bedellerden almayı bekliyoruz ve buradan da bakanlara çağrımı yapıyorum. Şimdi, tabii, erişim engeli var, haberlerimiz Google’dan engellendi. Açtığınızda, baktığınızda bulamayacaksınız ama en azından bu konuşmamı meclis tutanaklarından iktidar eliyle çıkarılmayacağı ümidiyle..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com