Ana sayfa » Güncel » BENZİNE 88 KURUŞ, MAZOTA 1.50 TL ZAM!…

BENZİNE 88 KURUŞ, MAZOTA 1.50 TL ZAM!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEEHABER-Rusya’nın Ukrayna’ya girmesi üzerine küresel piyasalarda Rus petrolü akmak konusunda bir isteksizlik var. Bu isteksizlik petrol fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Küresel piyasalarda 2014 yılından beri petrol fiyatları ilk kez 110 doların üzerine çıktı. Bu durum da beraberinde motorin, benzin ve LPG ürünlerine yeni zamları getiriyor. Ekonomistler yeni zam oranının 88 kuruş ile 1.60 kuruş arasında olacağını öngörüyor.

halktv.com.tr’ye konuşan ekonomist Oğuz Demir, “Petrol 2012’de seviyeleri görmüştük. Rusya savaş nedeniyle gelen yaptırımlara karşı hala petrol kozunu oynamadı. Oynar mı? Sanmıyorum. Ama eğer piyasayı sıkıştırmak istersen petrol fiyatları muhtemelen 120 doların üzerini görür. Rusya petrol kozunu kullanmasa da işgal uzadığı sürece petrol fiyatlarında artış bekleniyor.” dedi.

Demir petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle “bu gece benzine 88 kuruş motorine ise 1.50 kuruş zam gelmesinin beklendiğini” belirtti.

Ekonomist İris Cibre: “1.60 kuruş zam gelebilir..”

Ekonomist İris Cibre ise sosyal medya paylaşımında “Petrol 2014 den beri en yüksek seviye olan 110 USD a yükseldi. 1.60 TL civarında bir zam görebiliriz. Bu da benzin fiyatlarını 18 TL’nın üzerine taşır.” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com