Ana sayfa » Yerel » MÜTHİŞ İDDİA!, TURGUT OĞUZ, CHP’YE OY VERMEDİ, MHP ADAYI SERKAN ACAR’A 5-6 BİN OY TAŞIDI…

MÜTHİŞ İDDİA!, TURGUT OĞUZ, CHP’YE OY VERMEDİ, MHP ADAYI SERKAN ACAR’A 5-6 BİN OY TAŞIDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP’de 2019 yerel seçiminde kaybedilen Aliağa hakkında şok rapor: Eski başkan rakibe çalıştı, 5-6 bin oy taşıdı!..

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İl Başkanı Deniz Yücel’in talebiyle kaybedilen ilçelere yönelik çalışma başlatıldı. PM Eski Üyesi, akademisyen Yıldız ve ekibi ilk olarak Aliağa’da partinin yeni ve eski yöneticilerinin yanı sıra STK’lar, muhtarlar ve kanaat önderlerini de içine alan görüşmeler yaptı.

Yıldız’ın İl Binası’nda örgüte aktardığı raporda, Belediye Eski Başkanı Oğuz’un, “Ben 2019 seçimlerinde CHP adayına oy vermedim, verdirmedim. Yaptığımız çalışmalarla CHP’nin 5, 6 bin oyu Serkan Acar’a taşıdık” dediği aktarıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İl Başkanı Deniz Yücel’in talebi üzerine yerel seçimlerde kaybedilen ilçelere yönelik çalışma başlattı.

CHP Parti Meclisi (PM) Eski Üyesi, Torbalı Belediye Meclis Üyesi, akademisyen Özkan Yıldız tarafından yürütülen çalışma ilk olarak Aliağa’da gerçekleşti.

CHP PM Eski Üyesi Yıldız ve ekibi, geçtiğimiz aylarda Aliağa’da parti yöneticileri, meclis üyeleri, eski yöneticiler, eski belediye başkanları, eski meclis üyeleri, STK temsilcileri, kanaat önderleri, muhtarlar gibi geniş kesimlerle birebir veya gruplar halinde görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmelerde elde edilen bilgiler raporlandı.

İL BİNASINDA RAPORU ÖRGÜTE AKTARDI..

Yıldız, il başkanlığının talebi üzerine raporu il binasında ilçe örgütüne sunum halinde aktardı.

Toplantıda Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetimin yanı sıra, meclis üyeleri ile ilçe kadın ve gençlik kolu başkanları hazır bulundu. Önümüzdeki günlerde aynı çalışmanın yapılacağı Bergama ve Menemen ilçelerinden de başkanlar, ilçe yönetimleri ve meclis üyeleri toplantıda yer aldı. Toplantıda ayrıca Aliağa, Menemen ve Bergama ilçelerinden sorumlu il yöneticileri ile yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcıları da hazır bulundu.

Edinilen bilgiye göre yaklaşık 2 saat süren toplantıda Yıldız yapılan çalışmayla, yerel seçimlerde ilçenin neden kaybedildiği ve önümüzdeki dönem için nasıl bir çalışma yolu izlenerek seçimin kazanılabileceğinin belirlenmeye çalışıldığını söyledi.

Yıldız’ın Aliağa ile paylaştığı raporda çarpıcı bir iddia ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Yıldız, toplantıda Aliağa ile ilgili raporun sunumunu yaparken, Aliağa eski Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un MHP’nin adayı Serkan Acar’a destek verdiğini söyledi.

Yıldız’ın çalışma çerçevesinde, Turgut Oğuz’la yaptığı yüz yüze görüşmede Oğuz’un kendisine, “Ben 2019 seçimlerinde CHP adayına oy vermedim, verdirmedim. Yaptığımız çalışmalarla CHP’nin 5, 6 bin oyu Serkan Acar’a taşıdık” dediğini toplantıdaki isimlerle paylaştığı bildirildi.

Yıldız’ın ilçenin kaybında en önemli sebebin Turgut Oğuz’un MHP adayı Serkan Acar’a çalışması olduğunu toplantıda yer alan isimlere ifade ettiği öğrenildi.

Partililerin Yıldız’ın iddiası sonrası Oğuz’a yönelik tepkilerini dile getirdikleri ifade edildi.

Yerel seçimlerde CHP’nin Aliağa adayı Özcan Durmaz olmuş, Durmaz 2 bin 500 oy farkla seçimi MHP’li Serkan Acar’a kaybetmişti..

Kaynak-Gerçek İzmir

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com