Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA-ŞAKRAN BÖLGESİNDEKİ “AĞAÇLANDIRMA ALANI” SANAYİ’YE AÇILIYOR, PLANLAR ASKIDA…

ALİAĞA-ŞAKRAN BÖLGESİNDEKİ “AĞAÇLANDIRMA ALANI” SANAYİ’YE AÇILIYOR, PLANLAR ASKIDA…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Şakran bölgesinde halihazırdaki imar planlarında ağaçlandırılacak alan olarak kayıtlı 102 hektarlık parsel imar değişikliği ile birlikte sanayi yapılaşmasına açılacak. Alan Most Enerj Şirketi’ne ücretsiz olarak tahsis edilmişti..

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılan başvuru sonucu, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili yeni değişikliği askıya çıktı. Most Makina Enerji Şirketi tarafından hazırlatılan yeni planlara göre Aliağa’nın Bahçedere Mahallesi’nde yer alan parselin statüsü değiştirilmek isteniyor.

Değişiklik yapılmak istenen parsel şu anki Çevre Düzeni Planı’na göre ‘ağaçlandırılacak alan’ statüsündeyken İzmir Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisinin İzmir Kuzey Bölgesi 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı’na göre ise ‘mera’ statüsüne sahip. 1 ay boyunca askıda kalacak yeni planlara göre 102 hektar büyüklüğündeki parselin statüsü ‘endüstri bölgesi’ olarak değiştirilmek isteniyor.

ŞİRKETE ÜCRETSİZ TAHSİS EDİLMİŞTİ..

Parsel 2019 yılında Cumhurbaşkanı Kararı ile Most Makina Enerji Taahhüt Sanayi ve Ticaret devlet destekli olacak ve vergiden ve gümrük vergisinden muaf tutulacak. Açılması planlanan fabrika Şakran Cezaevine de komşu olacak.

Plan değişikliği açıklama raporunda şu gerekçelerle gösterildi:

Söz konusu proje ülkemizin savunma sanayi başta olmak üzere, ileri teknolojilerin üretilmesinde ülkemizin en stratejik yatırımlarından bir tanesi olacaktır. Bu stratejik ürünler olmadan kara, hava, deniz araçlarına ve/veya silahlarına ait hiçbir ürünün bağımsız üretilmesi mümkün değildir.

Ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olan proje ileride savunma sanayi başta olmak üzere karşılaşabileceğimiz uluslararası sorunlara karşılık bir önlem özelliği de taşımaktadır..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com