Ana sayfa » Siyaset » “CUMHURBAŞKANI ŞOVUNU YAPIP GİDİYOR, ANCAK BİTİRİLEN, TESLİM EDİLEN 1 DAİRE BİLE YOK..”

“CUMHURBAŞKANI ŞOVUNU YAPIP GİDİYOR, ANCAK BİTİRİLEN, TESLİM EDİLEN 1 DAİRE BİLE YOK..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, depremzedelerin sorunlarına ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıda konuşan Yücel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 26 Kasım’da gerçekleşen törende deprem konutlarının teslim edildiğinin açıklanmasına rağmen hala evine kavuşan tek bir depremzede olmadığına vurgu yaptı.

‘İBB TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİ..’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) depremin hemen ardından tüm imkânlarını seferber ederek başlattığı çalışmaları, 15 ay boyunca hız kesmeden sürdürdüğünü vurgulayarak konuşmasına başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in öncülüğünde başlatılan, İzmir içinden ve dışından tüm CHP’li belediyelerin destek verdiği yardım seferberliğiyle depremzedelerin yaralarını, hiçbir siyasi menfaat hesabı yapmadan sarmaya çalıştık.

Büyükşehir Belediyemiz, başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasıyla Türkiye genelinde bir dayanışma ağı oluşturarak yardımsever vatandaşlarımızın desteğiyle depremzedelerimiz için 42 milyon 649 bin lira kira yardımı toplayarak deprem mağdurlarına aktardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi bütçesinden de 5 bin 216 depremzedeye 35 milyon 126 bin 900 lira kira desteğinde bulundu. Kira desteğinin ötesinde, kentte oluşan barınma krizini en iyi şekilde yöneterek, Uzundere konutlarını ve 5 yıldızlı bir otelin 380 odasını depremzedelerimize tahsis etti.

Depremden zarar gören insanlarımıza çok yönlü desteğini hala sürdürmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, yardımda bulunmak isteyen birçok kurum ve vatandaşı bir araya getirerek mobilya, beyaz eşya, gıda ve kıyafet gibi bağışların ulaştırılmasını sağladı. Yapılan tüm bu desteklerin yanı sıra depremin ana merkezi Bayraklı’yı yeniden inşa etmek ve İzmir’i geleceğe hazırlamak için teknik çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyemiz ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz depremde hasar gören binalar için parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı kararı aldı” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANI ŞOVUNU YAPIP GİDİYOR..’

AKP’li yetkililer tarafından kamuoyuna, deprem konutları teslim tarihi her açıklandığında, depremzedelerimizin umutları çalındığını söyleyen Yücel, “İzmir depreminin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk olarak teslim tarihini, 2021 yılı ağustos ayı olarak açıkladığı, bu söz gerçekleşmeyince Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri tarafından “Depremin yıldönümü” olarak değiştirilen, tine olmayınca kasım ayının her haftası farklı tarih verilen ve son olarak Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e geldiği 26 Kasım’da teslim edildiği iddia edilen deprem konutları hala bitmedi, hala teslim edilmedi.

Bir Cumhurbaşkanı düşünün ki, deprem konutları teslim töreni düzenliyor, bu törene bakanları, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri katılıyor. Sahneye 8 depremzede davet edilerek kendilerine anahtar teslim ediliyor. Tüm bunlar İzmir kamuoyunun önünde adeta bir tiyatro gibi sergileniyor. Cumhurbaşkanı şovunu yapıyor ve gidiyor. Her zaman olduğu gibi, bu tören de sadece şovdan ibaret kalıyor” diye konuştu.

‘BİTİRİLEN, TESLİM EDİLEN 1 DAİRE BİLE YOK..’

Bitirildiği söylenen deprem konutlarının balkonlarına çiçek saksıları yerleştirilerek, basına ve kamuoyuna dairelerin bitirildiği, teslim edildiği görüntüsü verildiğini ancak depremzedelere teslim edilen 1 tek daire bile olmadığının altını çizen Yücel, “Bitirilen 1 tek daire bile yok. Sıcak yuvasına kavuşan, konutuna yerleşen 1 tek depremzede bile yok. Bayraklı bölgesinde 7 proje alanı içinde depremde yıkılan ya da Bakanlık tarafından yıkılan 64 bina ve 1819 bağımsız bölüm bulunuyor.

Bunların 1566’sı konuttu ve bu konutlardan 760 tanesinin kurası dahi hala çekilmedi. Çekilen kuraların birçoğu, yaşanan hak kayıpları ve bir kısım hak sahibinin dışarıda kalması nedeniyle iptal edildi. Sadece birinci proje alanında bile 24 hak sahibi dışarıda bırakıldı. Bakanlığa tapusunu devreden, bedelinin ne olacağını bilmeden boş senede imza atan depremzedelerimize Bakanlık yetkilileri hiç utanmadan, sıkılmadan, “Bayraklı’nın merkezindeki evinin yerine sana rezerv alandan ev veriyoruz, sen hakkını alıyorsun, o yüzden kuranın dışında kaldın” diyor” ifadelerini kullandı.

‘DEVLET, VATANDAŞINA DAYATMA YAPMAZ..’

“Devlet vatandaşına dayatma yapmaz, vatandaşının hakkını, hukukunu çiğnemez” sözleriyle konuşmasına devam eden CHP’li Yücel şunları söyledi: “Yapılan teslim töreni tiyatrosunun ardından aldıkları anahtarla büyük bir umutla, evlerine girmeye çalışan depremzedelerimiz anahtarların o evlere ait olmadığını görerek büyük bir şok yaşamış, tamamlandığı söylenilen binaların içinde inşaat çalışmalarının devam ettiğini, dairelerin büyük bir çoğunluğunda henüz mutfak, banyo bile olmadığını görerek hayal kırıklığına uğramışlardır. Umut tacirliğini meslek haline getirmiş olan AKP iktidarı binaları bitiremeyince çözümü depremzedelerin binaya girişini yasaklamakta bulmuş, boş senet imzalatılan depremzedelerimiz binalardaki örnek daireye dahi alınmamıştır.”

DEPREMZEDELERİN İÇİN AKP’YE SESLENDİ..

Depremzedeler adına AKP’li yetkililere seslenen Yücel, “Kimden neyi saklıyorsunuz? Neden kaçak güreşiyorsunuz? Bitmemiş evlerin, tamamlanmamış inşaatların “Anahtar Teslimini Yapıyoruz” tiyatrosuyla, İzmirli depremzedelerin zaten hassas olan duygularıyla neden oynuyorsunuz? Depremzedelere, İzmirlilere ve tüm Türkiye’ye yalan söylemeye utanmıyor musunuz? Depremzedelerimiz evinlerini görmek istiyor ama binadan içeri sokulmuyor.

Kurayla proje alanından hak sahibi olan depremzedelerimizin metrekare kaybının ya nakdi olarak ya da rezerv alandan ücreti dâhilinde daire verilerek karşılanması gerektiğini daha önce de dile getirmiştik. Kendisinin ya da yandaşının çıkarı olmayan her konuda kafasını kuma gömerek vatandaşından saklanan AKP, depremzedelere karşı da aynı taktiği uygulamaya devam ediyor. Depremzedelerin “rezerv alandan hak sahibi olmak istiyoruz” çağrısı da cevapsız kaldı. Buradan 1819 malik adına, proje alanında yaşanan hak kaybının rezerv alandan verilecek hak sahipliğiyle giderilmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz” diye konuştu.

‘HER TÜRLÜ HUKUKİ DESTEĞİ VERECEĞİZ’

Tüm depremzedelere uğradıkları her haksızlık, yaşadıkları tüm adaletsizlikler için her türlü hukuki desteği vereceklerini belirten Yücel, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir çağrısı var, “Sakın umudunuzu kaybetmeyin” diyor. Tüm bu yaşananlara rağmen kimse sakın umudunu kaybetmesin, umudunuzu kaybetmeyin. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi var, çünkü biz varız. Adaletin var olduğu, devlet karşısında herkesin eşit muamele gördüğü, insan onuruna yaraşır yaşam süren insanların Türkiye’sini hep beraber inşa edeceğiz” dedi.

AKP’Lİ NASIR’A: “REKLAM KOKAN HAREKETLER”

CHP İl Başkanlığının bugünkü basın toplantısı davetini duyurduktan sonra AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın bir sosyal medya paylaşımı yaptığına dikkat çeken Yücel, “Biz basın davetini duyurduktan yaklaşık 3 saat sonra AKP’li bir milletvekili sosyal medyadan, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan konutlar, yarın vatandaşlarımıza teslim edilmeye başlanacaktır” paylaşımını yaptı. Bu açıklamalar reklam kokan, popülist hareketler.

Biz istiyoruz ki depremzedelerin sorunu çözülsün. Bir basın daveti yapıyoruz devlet ciddiyetine uymayan bir açıklama ile konutların teslim edileceğini söylüyor. Bir panikle bu açıklamayı yapıyorlar. Umuyoruz ki bizim bu açıklamalarımız sorunların çözülmesine vesile olur, samimi davranırlar. Her türlü gücü elinde bulunduran iktidar partisinin mensupları aradan bir yıl geçmesine rağmen yapmadıklarını bugün yaparlar.

“KATILMIYORUM..”

‘Emsal artışının kent suçu olduğuna dair görüşe katılıyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Yücel, “Kesinlikle katılmıyorum” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com