Ana sayfa » Siyaset » “5 MİLYON ÖĞRENCİ KREDİ BORCUNU ÖDEYEMİYOR, ÖĞRENCİLERİN TOPLAM 5 MİLYAR BORCUNU SİLİN..”

“5 MİLYON ÖĞRENCİ KREDİ BORCUNU ÖDEYEMİYOR, ÖĞRENCİLERİN TOPLAM 5 MİLYAR BORCUNU SİLİN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Meclis Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, konuşmasının başında 20 yaşındaki Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intihar olayına değinerek, “Dün aldığımız çok acı bir haberle üzüntüye boğulduk. evladımız Enes Kara’yı kaybettik.

Enes’i aslında içinde kaybolduğu umutsuzluğa kurban verdik. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun, Rabb’im taksiratını affetsin” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

YURT SORUNU KANGRENE DÖNÜŞTÜ..

Ölümler üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmadığını söyleyen Dervişoğlu, “Fakat her geçen gün kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, evlatlarımız ölürken arkalarından sadece “tweet” atmanın da yeterli olmadığı kanaatini taşıyoruz. Mutlaka bir takım tedbirler alınmalı, bir takım cezalar arttırılmalı.

Bu, artık kâbusa dönüşmüş özel öğrenci yurtları, işte, dernek yurtları, vakıf yurtları, cemaat yurtları vesaire gibi yerlerin denetimlerinin artırılması icap ediyor. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti üniversite şehirlerinde kangrene dönüşmüş bu yurt sorununu mutlak surette çözecek doğru adımlar atmayı becerebilmelidir diyoruz. İYİ Parti olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır bulunduğumuzu da buradan kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

“FAİZ NASSA ÖĞRENCİ KREDİ FAİZLERİ KALKSIN..”

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğrenci kredileri ile ilgili açıklamasında, önümüzdeki yıl lisans öğrencilerine verilecek kredinin 850 lira olacağı sözlerini eleştiren Dervişoğlu, Erdoğan’a nasla ilgili sözlerini anımsatarak, “Artan döviz kurlarına bağlı olarak alım gücünün azalması, kredilerin yetersiz kalmasına sebep olmuştur. Kredilere yapılan iyileştirme günümüz şartlarında öğrencilerin temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hâle gelmiştir. Ayrıca krediler az fakat geri ödemede ödenecek faizler ziyadesiyle yüksektir. Sayın Erdoğan, eğer faiz nassa bu öğrencilerin kredi borçlarından kaynaklı ezici faizleri mutlaka kaldırmalıdır, bu konuyla ilgili hükûmet bir kararlılık sergilemelidir” önerisinde bulundu. 

5 MİLYON ÖĞRENCİ KREDİ BORCUNU ÖDEYEMİYOR..”

Dört yıl boyunca 20 bin lira kredi alan bir öğrencinin 28 bin lira faizle birlikte toplam 48 bin liralık bir borç yüküyle hayata başlamak zorunda kaldığı örneğini veren Dervişoğlu, Türkiye’de öğrenim kredi borcunu ödeyemeyen üniversite mezunu sayısının 5 milyona dayandığını vurgulayarak, “Borç vadesi dolan yüz binlerce öğrenci için de yasal işlem yapılması Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirilmiş, asgari ücretle çalışan öğrenim kredisi borçluları da maaşları kredi taksitlerine yetmeyince haciz tehlikesiyle karşı karşıya kalmışlardır.

Millî Eğitim Bakanlığı verilerine göre KYK’den kredi alan ancak borç taksitlerini ödeyemeyen 217 bin öğrencinin maaşına da elektronik haciz işlemi uygulanmaktadır. Üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamayan gençlerimizin sorunları okurken aldıkları geri ödemeli kredi borcu nedeniyle daha da büyümektedir” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİN TOPLAM 5 MİLYAR BORCUNU SİLİN..

Ödenemeyen borçlara aylık gecikme faizi uygulandığını vurgulayan Dervişoğlu, 217 bin kişinin iş bulmakta ve hayat kurmakta zorlanan gençlerin hayatının daha da zorlaştırılmaması çağrısında bulundu. İnşaat şirketlerine tek kalemde  vergi muafiyeti getirerek 9,5 milyar gibi bir bölümünün silindiğini anımsatan Dervişoğlu,  öğrencilerin toplam 5 milyarlık borcunun silinmesinin müteahhitlerin borcunu silmekten daha kolay olacağını söyledi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com