Ana sayfa » Güncel » TARİKAT VE CEMAATLER KAPATILSIN DEDİLER, GÖZALTINA ALINDILAR…

TARİKAT VE CEMAATLER KAPATILSIN DEDİLER, GÖZALTINA ALINDILAR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, kaldığı cemaat evindeki baskılar nedeniyle intihar etmesi, Türkiye’nin bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor.

Tarikat ve cemaatlerin kapatılması talebi yurttaşlar tarafından dile getirilirken; Hatay’da ‘Tarikatlar ve cemaatler kapatılsın’ bildirisi dağıtan TKP’liler gözaltına alındı.

ÖNCE BASKI, SONRA GÖZALTI..

soL’da yer alan bilgilere göre, Hatay’ın İskenderun ilçesindeyse tarikatlara karşı bildiri dağıtan TKP üyelerini polis engellemeye çalıştı.

Polis, bildiri dağıtan TKP’lileri gözaltına alırken konuyla ilgili TKP İskenderun İlçe Örgütü bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

”Geçtiğimiz gün Türkiye Enes Kara’nın intihar videosuyla sarsılmıştı. Aslında Enes, Türkiye’ye bir gerçeği canı pahasına hatırlattı. O gerçek, gençlerimizin tarikatlar ve geleceksizlik arasına sıkışmış çaresizliğiydi. TKP olayın duyulduğu ilk andan itibaren tepkisini ortaya koymuş ve yıllardır dile getirdiği bir haklı talebi yüksek sesle tekrar dillendirmişti: “Tarikatlar ve cemaatler kapatılsın!”

TKP ayrıca bugün Türkiye’nin birçok noktasında alanlarda bu talebi bildirilerle halka ulaştırdı. İskenderun’da da TKP’liler bu doğrultuda bugün saat 16.00 sularında sokağa çıkmış ancak emniyetin engellemesiyle karşılaşmışlardır. Bildiriyi dağıtmaya kararlı olan TKP’liler bu defa polislerce gözaltına alınıp İskenderun Emniyet Müdürlüğüne götürülmüşlerdir ve halen haksız hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulmaktadırlar..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com