Ana sayfa » Güncel » METAL SEKTÖRÜNDE GREV ÇANLARI ÇALIYOR, TÜRK METAL İZMİR’DEN SONRA MANİSA’DA EYLEM YAPIYOR..

METAL SEKTÖRÜNDE GREV ÇANLARI ÇALIYOR, TÜRK METAL İZMİR’DEN SONRA MANİSA’DA EYLEM YAPIYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türk Metal Sendikası, toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine yurt genelinde mitinglere başladı.

Türk Metal Başkanlar Kurulu, MESS ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde yapılan teklifin hayatın ve ekonominin gerçekleriyle bağdaşmadığını, sosyal diyalog kapısı açık bırakılmak kaydıyla 14 Aralık’tan itibaren iş yerleri ve kent meydanlarında eylemlere başlanacağını bildirmişti.

Manisa’da 35 örgütlü işyeri 9 bini aşkın üyesi bulunan Türk Metal Sendikası Manisa 1 No’lu Şubesi, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesi’ndeki uyuşmazlık nedeniyle Manisa Şehzadeler ilçesinde miting düzenledi.

İZMİR’DEN SONRA MANİSA..

İzmir’de yapılan ilk eylemin ardından ikinci eylem Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 20 fabrikada örgütlü işyerinden meydana akın eden kadınlı erkekli binlerce işçi ellerinde taşıdıkları dövizlerle taleplerine dikkat çekti. 3500 işçi Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek MESS’e seslendi.

‘Ölümüne Çalıştık Kazanacağız’, ‘Yaşasın Onurlu Mücadelemiz’, ve ‘Direne Direne Kazanacağız’ sloganları atan işçiler tepkilerini dile getirdi. Meydanda otobüsün üstünden işçilere seslenen Türk Metal Sen Şube Başkanı Ercan Dereli’ye, çevre illerdeki sendika başkanları da destek verdi.

“O TASLAK BİZİM ONURUMUZDUR..”

Türk Metal Şube Başkanı Ercan Dereli, MESS ile yapılan görüşmede işçilerin taleplerinin bulunduğu taslağın kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, işçilerin haklarını alabilmek için meydanlara çıktıklarını söyledi. Dereli şunları söyledi:

“Zor zamanlarda çalışan işçilerimizin sırtını sıvazlayanlar şimdi işçilerimizi masada tanımazdan gelmeye başladılar. Şunu unutmasınlar ki Türkiye’de ekonominin yükünü işçiler sırtında taşımaktadır. 130 bin metal işçisini ilgilendiren MESS ile görüşmemiz 12 Ekim’de başladı. O görüşmelerde biz masaya bir taslak koyduk.

Bu taslak işçimizin alın terinin, taleplerinin taslağıydı. Unutulmasın ki o taslak hepimizin onuru ve kırmızı çizgimizdir. Biz ne istedik. Ne bulduk. Yüzde 29.57 zam istedik. Ama bize yüzde 12 zam teklif ettiler. Bunları kabul etmiyoruz. İşçimizin onurumu asla kimseye çiğnetmeyiz. MESS bizim teklifimizi kabul etmeyince masadan kalktık. Şimdi müzakerenin arabuluculuk dönemi başladı. Ancak arabuluculuğun ilk toplantısında da sonuç alamadık.

Yasal olarak sürecin bitmesini beklemek zorundayız. Bizim kitabımızda beklemek yok. Biz beklemekle vakit kaybetmeyiz. Protesto eylemleri düzenledik. Sesimizi yükselttik. MESS’e kimin ürettiğini kanıtlamak için eylemlerimize devam ettik. İşten gelen gücümü kullandık. Bakalım bundan sonra kim üretecek. Kim alın teri dönecek. İşleri kim yetiştirecekler. Bizi asla test etmeye kalkmasın.”

“TALEPLERİMİZ KABUL EDİLENE KADAR EYLEMLERİMİZ HIZ KESMEYECEK..”

Konuşmasında MESS’e seslenen Dereli, işçilerin taleplerinin kabul edilinceye kadar eylemlerin devam edeceğinin altını çizerek şöyle konuştu:

“Biz masada müzakere etmesini de biliriz, alanlarda kol kola mücadele etmesini de. Bizi kimse test etmeye kalkmasın, bizi sınamasın. Kim gelirse gelsin alayına hodri meydan. Bizim insan onuruna yakışır iş ve yaşamdan başka bir talebimiz yok. Ama herkes bilsin ki Türk Metal Sen’in hiçe sayılmasına tahammülü yoktur. Biz onlara kendimizi hatırlatmayı bir borç biliriz. Meydanlarda haklı taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz. Herkes susacak ve biz konuşacağız. Gözümüzü kırpmadan mücadele etmeye devam edeceğiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com