Ana sayfa » Siyaset » ALİAĞA SAADET PARTİLİ DOST; “MİLLİ KAYNAKLARIMIZ MİLLİ TEŞEBBÜSLERLE İŞLETİLMELİDİR..”

ALİAĞA SAADET PARTİLİ DOST; “MİLLİ KAYNAKLARIMIZ MİLLİ TEŞEBBÜSLERLE İŞLETİLMELİDİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Saadet Partisi Aliağa İlçe Kadın Kolları’ndan Yerli Malı Haftası’na anlamlı açıklama.

Saadet Partisi Aliağa İlçe Kadın Kolları, ülkemizde yıllardır sadece okullarda Yerli Malı Haftası adıyla kutlanan günün asıl adının Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası olduğunu hatırlatarak bir basın açıklaması yaptı.

Yerli malının önemini vurgulamanın yanında tutum ve yatırımın da yerli olması gerektiğine dikkat çeken Saadet Partisi Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Bahriye Dost, 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen bu hafta hakkında kısa bir bilgi verdi. Başkan Bahriye Dost; “Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda Türkiye, savaştan ağır yaralı çıkmış fakir ve çağın gerisinde kalmış, sanayileşememiş bir ülkeydi. Bu durumun kısa süre içinde düzenlenmesi için iktisat kongreleri yapıldı.

Ülkenin dört bir yanından sanayiciler, büyük çiftçiler toplantıya katıldılar, ve toplantılar sonucu toplumsal üretimde yerli malı kullanılmasına karar verildi. İthalatın azaltılması ve mümkün olduğunca yerli üretimin kullanılması teşvik edildi” dedi.

“Bugün yerli malı denildiğinde aklımıza sadece ülkemizde yetiştirilen yiyecekler değil, yerli ve milli sanayimiz de gelmeli” diyen Başkan Dost, son çeyrek asırdır bir bir satılan fabrikaların, özelleştirmelerin ve bunun yanında ülkemizin zenginliğine rağmen ithal edilerek tüketilen bakliyatların da akıllara gelmesi gerektiğini vurguladı. Dost, bir ülkenin zenginliğinin, ancak ve ancak milli gelirini kendi faydasına kullanması ile mümkün olabileceğinin de altını çizdi.

“YERLİ ÜRETİM” ETİKETİYLE MİLLİ PAZAR OLUŞTURULMAZ..”

Bahriye Dost, Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftasının asıl amacının, milli kaynakların milli teşebbüsle işletilmesi demek olduğunu belirterek şunları söyledi: “Burada devletimizin en alt kademesinden en üst kademesine herkese sesleniyoruz. Bu önemli hafta, yalnızca okullarda şiirler okutarak kutlamanın ötesine geçirilmelidir. 2021 yılında geldiğimiz nokta şunu gösteriyor ki, bu hafta kutlama yapılarak değil oturup düşünülerek değerlendirilmesi gereken bir haftadır.

Yerli malı kullanımı ile kalkınmak, markette menşei yabancı olmasına rağmen “yerli üretim” etiketiyle pazar oluşturulmasıyla gerçekleşmez. Yerli üretim ile gelişmek, çiftçimizin gülmesiyle, tarlalarımızın canlanmasıyla, fabrikalarımızın açılarak ürettiklerimizin pazar bulmasıyla ve halkımızın da vatanımızın malına sahip çıkmasıyla hayat bulur.”

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ..”

Saadet Partisi Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Bahriye Dost, “Bu ülkenin kadınları olarak mutfağımızda kendi tarlalarımızın mahsulünü kullanmak istiyoruz. Yavrularımıza ithalatın ne demek olduğunu anlatmak yerine, ülke zenginliklerimizden bahsetmek istiyoruz“ dedi.

Başkan Dost, Saadet kadınları olarak bu konunun takipçisi olacaklarını, yerli üretimin, yerli tüketimin ve milli kalkınmanın hayat bulması için var gücüyle çalışacaklarını önemle belirterek, “Ülkemizin Saadet’i, dışarıda değil yine ülkemizin kendi elindedir” vurgusu yaptı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com