Ana sayfa » Siyaset » “BEŞLİ ÇETE SÖZÜNÜ ÜZERİNE ALMIŞ” DEDİ, OKTAY’I ELEŞTİRDİ…

“BEŞLİ ÇETE SÖZÜNÜ ÜZERİNE ALMIŞ” DEDİ, OKTAY’I ELEŞTİRDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-TBMM’de bütçe görüşmeleri Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kuruluşların bütçelerinin görüşmesi ile devam ederken; yürütme adına konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’a ‘çete üyesi gibi’ sözlerini sarf etmesi Meclis’te gerginlik yarattı.

”SEÇİLMEMİŞ UNSURLARI DA KOMPLEKSLİ..”

Oktay’a yanıt CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’dan geldi.

Önce söz alan Özgür Özel, Oktay’ın atanmış olmasına yönelik, ”Sistem kompleks ve karışık bir sistem. Ve seçilmemiş unsurları da son derece kompleksli. Parlamentonun üslubsal sorunu, parlamenteden nasibini almamışların üslubu belirledi.

Bu konuda bana destek, MHP’nin sistemin eksikleri olarak görerek aktardığı, Cumhurbaşkanı yardımcısının seçilmiş biri olması gerektiği ifadelerden geliyor.

Bir gün sandıktan çıkarsanız eğer bugünkü duruşunuzu gösterirseniz kimse size birşey demez” ifadelerini kullandı.

”SİZE ÇETE DİYEN YOK..”

Köksal’a yönelik ‘çete üyesi gibi’ sözlerini açıklayan Özel, Köksal’ın beşli çeteye ödenek var dediğini aktardı.

Özel, ”İki yere üyedir: CHP’ye üyedir TBMM’ye üyedir. Çete üyesi lafı, düzeltilecekse düzeltilmesini bekleyeceğimiz; düzeltilmeyecekse ona göre iç tüzük işletilmesi için talepte bulunacağımız bir noktadayız.

Oktay, neden çete üyesi dediniz sorusuna üzerine, ”Çete kelimesini kullandığı” için dedi. Onun konuşması bu bütçede beşli çeteye ödenek var. Kamu özel işbirliği için ayrılan ödeneği söylüyor. Biz o müteahhitlere beşli çete diyoruz. Size çete diyen yok, ama siz Burcu Hanım’ın ”Beşli çeteye ödenek var” lafından çete üyesi diyorsunuz. Bu düzeltilecek, bu düzeltilmeli” diye konuştu.

Özel’in ardından kürsüye Oktay’ın hedefindeki Burcu Köksal geldi.

Köksal, ”Vatandaşın sorunlarını dile getirmek ne zaman çete üyeliği oldu. Daha güne kadar FETÖ ile etle tırnakla olan kimdi? Kurtuluş Savaşı gazisi torunu benden çete üyesi çıkmaz. Benim üye olmaktan onur duyduğum tek oluşum CHP’dir. Sizde korkmuyorum, sizden korkan sizin gibi olsun” sözlerini sarf etti.

FUAT OKTAY YENİDEN KONUŞTU..

Söz konusu sözler hakkındaki eleştirilerin ardından yeniden söz alan Fuat Oktay ise ”Çete konusuna gelince gün boyu bu kavram kullanıldı. Bize kullanıldı, farklı şekillerde kullanıldı. Ben de herhangi bir kişiye yönelik değil, genel olarka gibi ifadesi ile kullandım. Bu nedenle kimseye çete üyesi dediğim yoktur” dedi..

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com