Ana sayfa » Güncel » “İŞVEREN DESTEK BEKLİYOR, ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ YARINA KALABİLİR..”

“İŞVEREN DESTEK BEKLİYOR, ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ YARINA KALABİLİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret toplantılarında sona gelindi.

Aralık ayı içerisinde üç toplantı gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantıyı bugün yapması bekleniyor. Dördüncü oturumun son oturum olması da beklentiler arasında. Dördüncü oturumun ardından ise son kararı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

TARAFLARIN AÇIKLAMALARI..

Taraflardan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, 4 bin TL’nin altına imza atmamakta kararlı olduklarını ifade ederken, “4 bin TL kırmızı çizgimizdir” açıklamasını yapmıştı. İşveren tarafından yapılan açıklamada ise “3 bin 500 TL’yi geçtik, daha fazlası için çalışıyoruz” denilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise görüşmeler başlamadan önce 24 Kasım’da yaptığı açıklamada, asgari ücret görüşmelerinin aralık ayı sonuna bırakılmayacağını ve en kısa sürede sonuçlandırılacağını kaydetmişti.

İŞVEREN DESTEK BEKLİYOR..

İşverenin asgari ücretin belirlenmesinden önce iktidardan bazı beklentileri olduğu kamuoyuna yansımıştı. Ödemeleri zorlanmadan gerçekleştirmek isteyen işveren tarafı, iktidardan “teşvik, destek, vergi indirimi” gibi adımlar bekliyor.

Milyonların gözü kulağı asgari ücretle ilgili haberlerdeyken, Habertürk’te Para Gündem programında Ebru Baki’den görüşmelerin bugün yapılmayabileceğine dair bir bilgi geldi.

“ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ YARINA KALABİLİRMİŞ..”

Baki, “Asgari ücrette toplantı bugün dedik ama yarına da kalabilirmiş. Öyle bir durum söz konusu. Belki verilecek destekler konusunda bir plan görmek istiyor olabilir işveren kesimi. O çünkü net değil. Gelir vergisi, belki diğer vergilerde bir indirim söz konusu olur. Ancak öyle çünkü bu rakamlara ulaşılabilir diye tahmin ediyorum işveren açısından. Yarına kalabilir ama tabii bayram havası estirecek rakam nedir onu bilmiyorum.” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com