Ana sayfa » Siyaset » YÜCEL’DEN SOYER’İ HEDEF ALAN SÜREKLİ İLE KAYA’YA MİSİLLEME!…

YÜCEL’DEN SOYER’İ HEDEF ALAN SÜREKLİ İLE KAYA’YA MİSİLLEME!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği Buca Metrosu’nun yapım ihalesini, 3 milyar 921 milyon 498 bin liralık bütçeyle en düşük ikinci teklifi veren Gülermak A.Ş’nin kazanmasına AKP cephesinden tepki sesleri yükseldi.

CHP’li Yücel’den ise yaptığı açıklamalarla Tunç Soyer’i ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan AKP’li Sürekli ile AKP’li Kaya’ya misilleme geldi.

‘NEREDEYDİNİZ?..’

Yücel sosyal medya hesabı üzerinden, “Size kısa bir fıkra anlatayım; “AKP’li vekiller ve yöneticiler, ihalelerde şeffaflık olması ve şaibe olmaması için açıklama yapmışlar. Şeffaf, şartnamelere uyan tüm firmaların katılabileceği, yasaya ve ahlaka uygun ihaleleri, sadece CHP’li belediyelerde gören AKP’liler! Türkiye’nin kaynaklarının FETÖ’ye ve 5’li çeteye, üstelik ihalesiz özel davetlerle peşkeş çekildiği, karşılığında milyon dolarlık saatler, ayakkabı kutularında dolarlar, sıfırlanamayan paralar alındığı günlerde neredeydiniz?

İzmir Büyükşehir Belediyemiz Buca metrosu için, uluslararası denetimin yapıldığı, birçok firmanın katıldığı şeffaf bir ihale yapınca, alışık olmadıkları bu ihale tarzına şaşırdılar anlaşılan. İş yapmak için değil, yandaşa kaynak aktarmak İçin, kişiye özel ihaleler yapan bir anlayışın, yasalara uygun ve İzmir’in kaynaklarının korunması için işin ehline verilmesinin amaçlandığı bir ihaleyi anlamaması ve şaşırması normal. Durun daha çok şaşıracaksınız! Az kaldı, sandık geliyor” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya geçtiğimiz gün sonuçlanan Buca Metrosu ihalesi üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstermiş, Sürekli, ‘’CHP’li Büyükşehir Belediyesi, nihayet çıktığı ‘Buca Metrosu’ ihalesini, ‘525 Milyon TL’ zararla ikinci firmanın kucağına bırakıverdi. Nerede şeffaflık?’’ ifadelerini kullanırken, Kaya, ”Dün İzmir’in mallarını başka şehirlere ve vakıflara peşkeş çeken CHP’li Soyer, bugün de İzmir’in cebinden 529 Milyon TL daha fazla çıkmasına sebep oldu!” demişti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com