Ana sayfa » Siyaset » DERVİŞOĞLU; “NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN EKONOMİK MODEL, REFAH SEVİYESİNİ YÜKSELTMENİN TEK YOLU SEÇİM..”

DERVİŞOĞLU; “NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN EKONOMİK MODEL, REFAH SEVİYESİNİ YÜKSELTMENİN TEK YOLU SEÇİM..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- Meclis Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Marmara, Ege ve İç Anadolu’yu kapsayan lodos ve kum fırtınasında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralanan vatandaşlara şifa diledi.

“ORTADA CİDDİ BİR DENETİMSİZLİK PROBLEMİ VAR..”

Ölüm ve yaralanmaların doğal afetlerden kaynaklanmadığını, gerçek nedenin denetimsizlikten kaynaklandığını söyleyen Dervişoğlu, “Yolda yürürken başınıza çatı düştüğü için ölmek bizim tarafımızdan bir doğal afet sonucu olarak görülmez, ortada ciddi bir denetimsizlik problemi vardır demektir. Çünkü bu kasırga ya da tayfun değil. Kaderine terk edilmiş binalar, sonradan oturtulmuş çatılar ve üstünkörü yapılmış bina kaplamaları yaşanan can kayıplarının asıl sebebidir. Sorumluluk binaları denetlemeyen, denetimsiz binalara oturma izni verenlerin sırtındadır. Hükûmet bu konuda denetimlerini artırmalı ve yaşanacak felaketlere karşı şimdiden tedbir almalıdır” uyarısında bulundu.

“NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN EKONOMİK MODEL..”

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı televizyon programında, “Yeni ekonomi modeliyle birlikte düşük faizle üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz.” sözlerini anımsatan Dervişoğlu, “Tıpkı Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi gibi ne olduğu belli olmayan yeni bir ekonomik model ihdasında ziyadesiyle ısrarlı görünüyor. Dünyanın hiçbir yerinde örneği görülmemiş Türk tipi başkanlık sistemini milletimizin sırtına külfet olarak yükleyenler şimdi de hiçbir ekonomistin anlamlandıramadığı “faiz sebep, enflasyon sonuç” ilişkisine dayanan yeni bir ekonomi modelini faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

Getirilen başkanlık sisteminden millet ne hayır gördü ki şimdi getirmeyi planladığınız ekonomik sistemle umutlansın. Faizi düşürüyorsun dolar yükseliyor, faizi sabit tutuyorsun dolar yine yükseliyor, faizi yükseltiyorsun dolar yine ve yeniden yükselmeye devam ediyor. Ben bu konuyla alakalı ekonomik başarılarınızı mikrofonun arkasına geçip vatandaşlarımızla paylaşmanızı doğrusunu isterseniz yadırgamıyorum, sizi millete havale ediyorum. Siz eğer bu şartlarda dahi ekonominin yerli yerinde yürüdüğü, dinamiklerinin ayakta kaldığı iddiasında bulunuyorsanız tenceresini kaynatamayan vatandaştan almanız gereken cevabı zamanı gelince alacaksınız” sözleriyle tepki gösterdi.

“REFAH SEVİYESİNİ YÜKSELTMENİN TEK YOLU SEÇİM..”

İktidarın artan döviz kuru ve buna bağlı olarak vatandaşların azalan alım gücünün yarattığı sıkıntının önüne geçemediğini söyleyen Dervişoğlu, refah seviyesinin yükselmesinin tek yolunun sandık olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ne idiği belirsiz bir başkanlık sistemi ve yine, yeniden getirmeyi planladığınız ve açıkladığınız sözde ekonomi modeliyle de bu ekonomik felakete doğru sürüklenmenin önünü kesemeyeceksiniz, milleti de sıkıntıdan kurtaramayacaksınız.

Çünkü ekonomi güven ister, başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere AK Parti hükûmeti artık piyasalara ve aziz milletimize güven vermiyor. Ekonomi hukukun, demokrasinin ve adaletin olduğu yerde gelişir ve yükselir fakat sizin hükûmetiniz hem hukuk hem demokrasi hem de adalet noktasında önemli sabıkalardan muzdarip bir yönetim kadrosudur.

Bu kavramları geliştirmeden ekonomik gelişme de sağlanmaz. Sizler o koltuklarda yani iktidarda oturmaya devam ettikçe ekonomimiz her geçen gün güvensizlikten ötürü yara almaya, milletimiz de her gün fakirleşmeye devam edecek. Ekonominin düzelmesi, vatandaşlarımızın refah seviyesinin yükselmesi için bir tek yol var; o da seçimdir. Sandığı getirin ve ekonomi nasıl rayına oturtulur, sadece izleyin yeter..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com