Ana sayfa » Siyaset » CHP; “MİLLETİN SESİ BUGÜN MERSİN’DEN ÇIKACAK, BU SES ANKARA’DAN DA DUYULACAK..”

CHP; “MİLLETİN SESİ BUGÜN MERSİN’DEN ÇIKACAK, BU SES ANKARA’DAN DA DUYULACAK..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- Türk lirasındaki değer kaybıyla beraber hayat pahalılığı her alanda kendini daha fazla hissettirirken, ana muhalefet partisi CHP ‘acil seçim’ çağrısıyla sahaya çıkıyor. Mitinglerin ilki, bugün saat 13:00’da Mersin’de gerçekleştirilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) eylül, ekim ve kasım aylarında yaptığı toplam 400 baz puanlık faiz indirimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yöndeki kararları teşvik edici açıklamaları, Türk lirasının yabancı paralar karşısında erimesine yol açtı.

Doların 13 lira bandına yerleşmesiyle Türk parasının üç aydaki değer kaybı yüzde 57’yi aştı. Bu durum birçok sektörde ardı arkası kesilmeyen zamları beraberinde getirdi.

Hayat pahalılığı her geçen gün kendisini daha fazla hissettirirken, ana muhalefet partisi CHP ‘acil erken seçim’ çağrısıyla sahaya çıkıyor. İlk miting, bugün saat 13:00’da Mersin’de yapılacak.

‘HERKES TEPKİSİNİ DIŞA VURMAK İSTİYOR..’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, miting hazırlıklarını Milliyet gazetesinden Mehtap Gökdemir’e anlattı:

“Bize ayırmış oldukları alanın kat ve kat fazlası bir katılım olacak. Çağrıyı sadece CHP’lilere yapmadık. Ekonomik krizden etkilenen, hayatı zorlaşan tüm kesimleri, AK Parti ve MHP’ye oy vermiş bütün yurttaşlarımızı davet ediyoruz. AKP bu ekonomik krizi, herkesin evinin bir parçası haline getirmeyi başardı. Herkes bundan etkileniyor. Tepkisini dışa vurmak istiyor.

Biz de bu mitinglerle bir yandan o tepkinin dışa vurumunun ortaya çıkmasını, vatandaşın kendi sözünü kendinin söylemesini, bizim de ona sözcü olmamızı hedefledik. Bu nedenle mitingin adı da ‘Milletin Sesi’ mitingi.”

‘ANKARA’DAN DA DUYULACAK..’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da, devletin yönetilemediğini, bu nedenle kriz olduğunu belirterek “Demokrasiler tıkandığı zaman seçime gidilerek aşılır o tıkanıklık. Nasıl ki damarlarda tıkanıklık olduğu zaman oraya anjiyo yapılır, arkasından stent takılır damar rahatlatılırsa, demokrasinin de rahatlaması için seçim gerekli” dedi.

Öztunç, “Seçim sandığının gelmesi için biz mitinge hazırız. Milletin sesini duyacaklar. Milletin Sesi Mersin’den çıkacak. Ama Ankara’ya kadar ses gelecek” ifadesini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com