Ana sayfa » Güncel » BİLGİSAYAR KORSANLARININ YEMEKSEPETİNE VERDİĞİ SÜRE DOLUYOR!..

BİLGİSAYAR KORSANLARININ YEMEKSEPETİNE VERDİĞİ SÜRE DOLUYOR!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yemeksepeti adını manşetlerden uzak tutamıyor. Geçtiğimiz aylarda veri sızıntısı ile gündeme gelen şirketin tekrar hacklendiğine dair bir iddia ortaya atıldı. Bir bilgisayar korsan grubu 60 milyon kişinin verisine ulaştığını iddia ederek şirketten para sızdırmaya çalıştı.

Fakat Yemeksepeti bu iddiaları reddetti. Ayrıca kendilerine ulaşan bilgisayar korsanlarının taleplerini kabul etmeyeceğini ve şirket içi herhangi bir sızıntı veya hacklenme tespit etmediklerini açıkladı. Bunun üzerine bilgisayar korsanları şirkete 1 hafta süre verdi. Eğer bu süre içerisinde hesaplarına para yatmazsa verileri satışa çıkaracağını söyledi.

Bilgisayar korsanları iddialarını sürdürüyor!

Yemeksepeti yaptığı açıklamada hacklendiğine dair yapılan iddiaların tamamını yalanladı. Fakat 60 milyon kişinin kişisel verilerini elinde tuttuğunu söyleyen bilgisayar korsanları konuyla alakalı iletişime geçtikleri gazetecilerin şahsi bilgilerini paylaşarak bunları şirketten sızdırdığını iddia etti.

DW ile mail yoluyla röportaj yapan hackerlar, Yemeksepeti’ne bir siber saldırı yaptıklarını ve ellerinde bulunan verilerin yeni olduğunu öne sürüyor. Ayrıca bu bilgisayar korsanları Rusya merkezli bir oluşum olduklarını ve güvenlik nedeniyle grubun isim ile kişi sayısına dair bir bilgi veremeyeceklerini söyledi.

Yemeksepeti’ni hacklediğini iddia eden grup ilk olarak şirketin eski CEO’su Nevzat Aydın’la iletişime geçerek gerekli ispatları gönderdiklerini ve taleplerini ilettiğini söylüyor. Yaptıkları saldırının özel bir sebebi olmadığını fakat Aydın’dan ödeme alabileceklerini düşündükleri için bunu gerçekleştirdiklerini ve bu ödemeyi alamamanın onlar için şaşırtıcı olduğunu dile getiriyorlar. Bilgisayar korsanları konuyla alakalı şu açıklamada bulundu:

Maili attığımız tarihte şirketin CEO’su Nevzat Aydın’dı. Görüşmemizden sonra istifa etti. Yeni CEO Mert Baki’ye de taleplerimizi ilettik ancak ciddiye almadı. Belki de Delivery Hero onlara bu konuda baskı uyguladı, şimdilik bunu bilmiyoruz.

Konu ile ilgili Twitter hesabından açıklama yapan şirket, şu mesajı paylaştı:

“Yemeksepeti olarak kullanıcı verilerini korumanın en temel önceliğimiz olduğunu ve bu kapsamda siber güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde aldığımızı vurgulamak isteriz. Bu son olayla bağlantılı olarak da Yemeksepeti sistemlerinde veri ihlali olup olmadığı detaylı bir şekilde araştırılmış, herhangi bir veri ihlali veya hırsızlığı kesinlikle tespit edilmemiştir..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com