Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’LI MUHTARLAR; “DAĞLARIMIZDA CÜRUF BERTARAF TESİSİ İSTEMİYORUZ..”

ALİAĞA’LI MUHTARLAR; “DAĞLARIMIZDA CÜRUF BERTARAF TESİSİ İSTEMİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’in Aliağa ilçesi Şehit Kemal Köyü’nde HABAŞ ve Ekovar şirketleri tarafından yapılması planlanan Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık Bertaraf Tesisi Projesi’nin bir an evvel yapılmasına dair İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Demirçelik fabrikalarına giden yazı üzerine mahalle muhtarları açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2 Ağustos 2021 tarihinde Aliağa’da bulunan Demirçelik fabrikalarına gönderdiği yazıda, Şehit Kemal Mahallesi’nde yapılması planlanan cüruf bertaraf tesisinin çalışmalarını hızlandırmasını istedi.

“DAĞLARIMIZDA CÜRUF BERTARAF TESİSİ İSTEMİYORUZ..”

Büyükşehir’den firmalara giden yazı üzerine basına açıklama yapan, Güzelhisar, Aşağı Şehit Kemal, Yukarı Şehit Kemal ve Samurlu muhtarları, Ağustos ayından gönderilen yazıdan yeni haberdar olduklarını söyleyerek, “Biz dağlarımızda cüruf bertaraf tesisi istemiyoruz, derken İzmir Büyükşehir Belediyesi projenin hızlandırılmasını neye dayanarak istiyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran imzasıyla, Çebitaş Demirçelik, Sidemir Demirçelik, Ege Çelik, İzmir Demir Çelik, HABAŞ ve Özkan Demirçelik’e gönderilen yazıda, Aliağa ile Foça ilçelerinde bulunan tesiste kapasitenin dolduğu, Demirçelik fabrikalarındaki üretim planına bakarak yeni tesisin bir an evvel faaliyete geçirilmesi gerektiği belirtildi.

“TESİS BİZİM HAVAMIZI, SUYUMUZU, TOPRAĞIMIZI KİRLETECEK..”

Yazıda, “Üretim iş akışlarınızda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için üretiminizden kaynaklanacak cürufların bertarafını faal hale getirecek Rezerv Cüruf Depolama ve Cüruf Geri Kazanım Alanında gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların ivedilikle başlatılmasının büyük önem arz ettiği hususunda bilgi ve gereğini rica ederim” ifadelerine yer verildi.

Muhtarlar, köylülerin yaşamının ve doğanın zarar göreceği bu tesisin yapılmaması yönünde verdikleri mücadelede Büyükşehir’in bu talebinin yanlış olduğunu dile getirerek, “Bu konuda başından beri mücadele ediyoruz. Bu tesis bizim havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletecek. Köylerimizdeki yaşamı olumsuz yönde etkileyecek. Büyükşehir belediyesi sesimizi duysun ve bizim yanımızda olsun” dedi..

(EVRENSEL)

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com