Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA EMEKÇİLER HAYKIRDI; “SOYGUN DÜZENİNE SON!, VERGİ’DE ADALET İSTİYORUZ..”

ALİAĞA’DA EMEKÇİLER HAYKIRDI; “SOYGUN DÜZENİNE SON!, VERGİ’DE ADALET İSTİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-DİSK Genel-İş 2 nolu şubesince geçtiğimiz gün TBMM’den geçerek yasalaşan vergi usul kanununa ilişkin basın açıklamasında bulunuldu. İBB Aliağa Yerel hizmet birimi önünde yapılan açıklama şöyle;

“İktidar ve yandaş sermaye şirketleri zenginleşirken işçiler, emekçiler yoksullaşıyor. TÜİK, Türkiye ekonomisinin geçen yılın ilk çeyreğine göre %21.7 büyüdüğünü açıkladı. Kesilen vergiler; büyüyen AKP iktidarı, yandaşları ve diğer sermaye patronlarının kasalarındadır.

Şirketlerin karlılık oranı bir yılda yüzde 585 artış gerçekleştirirken, %21.7 büyüyen ekonomiden çalışanların aldığı pay ise % 4.1 azaldı.Temel tüketim maddelerinden alınan dolaysız vergiler, artan oranla vergi kesintisi uygulaması, biz çalışanlardan yılın ilk ayından başlayarak % 15-%20-%27-%30 gibi artan oranda devam eden kesintilerle birlikte, temel ihtiyaçlarımızı dahi karşılamamız daha da zorlaşır hale gelmiştir.

Ücretler 3. aydan başlayarak yıl sonuna doğru eriyor. Sermayeye ise iki yılda bir yapılan vergi afları yetmediği gibi teşvik adı altında fondan, bütçeden kaynak aktarılıyor.

Diğer sınıf kardeşlerimiz gibi İZENERJİ emekçileri de, başta temel tüketim maddelerine gelen zamlar olmak üzere, yılın belirli aylarından başlayarak artan oranlı vergiler canımızı ve cebimizi yakıyor.

Toplu sözleşmelerle, bin bir türlü mücadeleler ile aldığımız zamları, vergi dilimleri adı altında bizden geri alıyorlar. Yüzde 15-27 vergi dilimi arasında 800 TL den daha fazla vergi kesiliyor.

BU SOYGUN DÜZENİNE KARŞI MÜCADELEYİ BİRLİKTE BÜYÜTELİM!

Vergide adalet istiyoruz! Artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz! Başta elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere diğer temel tüketim ihtiyaçlarına gelen zamlara, hayat pahalılığına karşı alanlarda mücadeleyi büyütelim!

İşçilerden, emekçilerden değil! Sürekli kasaları şişen, yandaş ve diğer sermayedar patronlardan vergi alınsın! Soyguna, talana, “adaletsiz vergi sistemine” karşı alanlara, mücadeleye!

Zamlar, enflasyon vergi kesintileri ile eriyen ücretlerimizi korumak, insanca yaşam ve bir düzen için mücadele edelim! Bir araya gelerek, omuz omuza vererek, örgütlenerek kazanabiliriz!

Herkese iş, ekmek ve güvenli bir gelecek sunan bir düzeni omuz omuza kuracağız! Mücadelemizi ve örgütümüzü işyeri işyeri, sokak sokak, meydan meydan büyüteceğiz!

VERGİDE ADALET İSTİYORUZ!..”

2 No’lu Şube Yönetim Kurulu

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com