Ana sayfa » Yerel » ASLI-ASTARI OLMAYAN GEREKÇELERLE BİR İNSANIN İŞ AKDİ NASIL FESH EDİLEBİLİR?..

ASLI-ASTARI OLMAYAN GEREKÇELERLE BİR İNSANIN İŞ AKDİ NASIL FESH EDİLEBİLİR?..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İşçi olarak çalışan Ali. Ş. eşinin haksız yere işten çıkarıldığı iddiasıyla Kuzey Ege Haber’e yolladığı mesajda uğranılan haksızlığın gündeme getirilmesi temennisinde bulundu. Ali Ş’nin mesajı şöyle;

Petkim’in İdari binasında çaycı olarak çalışan eşim 10 gün çalıştıktan sonra işten çıkarıldı. Gerekçe olarak ise iki akrabanın yan yana çalışıyor olması gösterildi. Oysa bunlar iki kuzen, soy isimleri tutmuyor.

“KAFALARINA GÖRE BİR TAKIM KURALLAR KOYMUŞLAR, İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNUYORLAR..”

Temizlik ve Çay servisinden sorumlu şirketin yetkilileri Abdullah bey ve Canan Hanım kendi kafalarına göre bir takım kurallar koymuşlar ve bu kurallardan biri de işbaşı yaptırmadan, çalıştığım yerde akrabam yoktur şeklinde imza alıyorlarmış. Biz bu ülkede hepimiz kardeş değil miyiz?, tek bayrak altında, tek bir vatanın sınırları içinde yaşamıyor muyuz?.

Bu şirketin çalışan elemanlarıyla ilgili böyle bir yetkisi nasıl olabilir?, bu yetkiyi kimden aldılar?. Abdullah bey ve Canan Hanım eşimin yani bizim ekmeğimizle oynadılar. Bundan dolayı taahhütlerimizi yerine getiremediğimiz için borç batağına sürüklenmiş durumdayız.

“SENİ, BİZE SORMADAN KORONA TESTİ YAPTIRDIĞIN İÇİN İŞTEN ÇIKARDIK” DİYORLAR…

Şimdi de işten çıkarmayla ilgili gerekçelerini değiştirip; “biz seni bize sormadan korona testi yaptırdığın için çıkardık diyorlar. Neymis SGK 12 bin lira ceza kesmiş. Eşimin başına gelen bu olayla ilgili CİMER’e yazdık, Adliyelerde bulunan arabuluculuk ofislerine başvurmamız gerektiği şeklinde yanıt verildi.

Eşime yapılan şey, kelimenin tam anlamıyla büyük bir haksızlıktır, aslı-astarı olmayan gerekçelerle bir insanın iş akdi nasıl fesh edilebilir. Böyle bir şey olamaz, lütfen sesimiz olun, sesimizi duyurun..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com