Ana sayfa » Güncel » “BIÇAK KEMİĞİ DELDİ, BU İKTİDARA KIRMIZI KARTI HEP BİRLİKTE GÖSTERECEĞİZ!..”

“BIÇAK KEMİĞİ DELDİ, BU İKTİDARA KIRMIZI KARTI HEP BİRLİKTE GÖSTERECEĞİZ!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekli Sen Ege Bölge Temsilciliği, Konak’ta düzenlediği basın açıklamasında; gelir adaletsizliğine vurgu yaparak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Açıklamada ayrıca, DİSK Emekli Sen’in kapatılması kararına da tepki gösterildi. Basın açıklamasını DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak okudu.

Açıklamaya; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve DİSK Emekli Sen üyeleri katıldı. Basın açıklamasında konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, AKP iktidarını eleştirdi. 

‘AKP HALKA HESAP VERECEK’

Eylemde; ‘Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek’ ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ ‘Sendika haktır, engellenemez’ sloganları atılırken ‘Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, bundan sonra oy yok bizi soyana’ ‘Toplu Sözleşmeli sendika istiyoruz, alacağız’ pankartları yer aldı. 

‘BIÇAK KEMİĞİ DELDİ..’

Ülkedeki gelir adaletsizliğine vurgu yapan DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, 2009 ile 2021 yılları arasındaki satın alım gücünün halk aleyhine değiştiğine dikkat çekti. AKP hükümetini hedef alan Özkaynak, “Bugün bu meydana çıktıysak eğer nefesimiz daha kesilmemiştir. Bundan sonra da alanlarda haykırmaya devam edeceğiz. AKP iktidarını halkımıza uyguladığı baskı, zulüm artık bıçağın kemiğe dayanmasını da geç, kemiği de deldi geçti.

2009 ile 2021 arasındaki dönemde 200 lira gıda sepeti için satın alma gücü yüzde 77 geriledi. 200 liranın satın alma gücünde; süt 105 kiloydu, 29 buçuk kiloya düştü. Dana eti 2009’da 12 buçuk kiloydu, 2021’de 3 kiloya düştü. Ayçiçek yağı 2009’da 39 kiloydu, şimdi 20 kilo. Beyaz peynir 2009’da 16 kiloydu, 6 kiloya düştü. 200 lira karşısında 106 dolar alırken şimdi 200 lira ile 22 buçuk dolar alabiliyoruz. 200 liraya 4.6 gram altın alıyorduk, şimdi 0.4 gram altın alabiliyoruz.

AKP İktidarı ve Saray’da oturanlar, halkımızın nasıl geçindiğini bilmiyorlar. Cumhurbaşkanı markette alışveriş yaptı, ‘fiyatlar normal’ diyor. Onların geçim sıkıntısı yok ki! Yandaşlarına 3-5 maaş veriyorlar ama bir emekliye asgari ücret kadar maaş veriyorlar. Doğalgaza daha yeni yüzde 15 zam geldi, elektriğe 1 yılda gelen zam yüzde 120’yi buldu.

Bu aldığımız emekli maaşlarıyla geçinmek mümkün mü? Pazarda gördüğümüz manzara şu; insanlar sabah, öğlen alışveriş yapmaya geliyor ama yapamadan geri dönüyor. Akşamüstü geliyorlar, fiyatlar biraz düştüyse az bir şey alıp gidiyorlar, birçoğu da tezgahların altındakileri toplayarak tencere kaynatmaya çalışıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı! Tencere kaynamıyor. Tencerelerde taş kaynıyor! Sizin o saraylarınız bir gün tepenize yıkılacak!” diye konuştu.

‘DİMDİK AYAKTAYIZ..’

DİSK Emekli Sen’in kapatılması kararını İstinaf Mahkemesi’nin onadığını açıklayan Özkaynak, kapatılma kararının milyonlarca emeklinin bir araya gelerek haklarını talep etmesinden duyulan korkunun bir ürünü olduğunu söyledi. Emekli Sen’in yasak ve zorbalıklara göğüs geren sendikal mücadelesinde dimdik ayakta olduğunu belirten Özkaynak,

“Varsın onlar DİSK Emekli-Sen’i sendika olarak tanımasın; Türkiye halkı bizleri emeklilerin temsilcisi olarak tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri emekli ikramiyeleri konusunda oluşturduğumuz baskı ve kazanımlardan tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri intibak yasası çıkarılsın haykırışlarımızdan tanımaktadır.

Türkiye halkı bizleri emeklilikte yaşa takılanlar adı altında yaratılan sorun çözülsün talebimizden tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret, insan onuruna yaraşır yaşam mücadelemizden tanımaktadır. Meşruluğumuz Türkiye halkından ve milyonlarca emeklinin hak mücadelesinden gelmektedir; meşruiyetimizi iktidara da tanıtacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” açıklamalarında bulundu.

‘KIRMIZI KARTI GÖSTERECEĞİZ..’

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “AKP iktidarı örgütlenmeden korktuğu kadar, sokaktan korktuğu kadar hiç kimseden korkmuyor. Seçim zamanında emeklilerden oy almak için kapı kapı gezenler örgütlenmenin önüne engel koymaya çalışıyor. Siz engel koysanız da örgütleneceğiz.

Bu iktidara kırmızı kartı hep birlikte göstereceğiz. Gözün gördüğü gerçekliği, cebin hissettiği yokluğu hiç kimse görmezden gelemez. Mutfaktaki yangınla geldiler, mutfaktaki yangınla gidecekler” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com