Ana sayfa » Siyaset » 6 PARTİNİN, PARLAMENTER SİSTEM TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA YAPILDI..

6 PARTİNİN, PARLAMENTER SİSTEM TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA YAPILDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” önerisi için daha önce iki kez bir araya gelen altı muhalefet partisi, üçüncü toplantıyı bugün TBMM’de yaptı.

Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, toplantıya verilen arada, şu açıklamayı yaptı:

ERKEK: “TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDECEK, SON DERECE VERİMLİ GEÇİYOR..”

“Çalışmalarımız son derece verimli geçiyor. Çünkü temel ilkelerde uzlaşıyoruz. Çalışmalarımız devam edecek. Toplantılarımız devam edecek, çünkü son derece faydalı son derece verimli geçiyor.”

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin temel ilkelerini görüştüklerini belirten Erkek, sık sık toplanacaklarını ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise şunları söyledi:

ERDEM: “BUNDAN SONRA HER SALI YİNE BU SAATLERDE, BU MECLİS’İN SALONLARINDA TOPLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ..”

“Bugünkü toplantının çerçevesi bundan sonraki çalışmalarımızı hangi yönde yapacağımız hangi başlıklar altında yapacağımız konusunda toplandık. Çok verimli bir çalışmaydı. Bundan sonra her Salı yine bu saatlerde, yine bu Meclis’in salonlarında toplanmaya devam edeceğiz. Ve de büyük bir hevesle ve gayretle bu çalışmaları sürdüreceğiz.

Bir tek önümüzdeki hafta bir ayrı programdan dolayı çarşamba günü toplanacağız. Ana başlıklarımızın ne olduğuna baktık. Ne kadar zaman dilimi içinde bitirebileceğimize ilişkin bir görüşmemiz oldu. Ortak ilkelerde aynı şeyleri düşünüyoruz. O ortak ilkelerin içindeki en önemli şeyleri bütün olarak hazırlayıp genel başkanlarımızın önüne sunacağız. Ama hepimiz zannediyorum altı partide yaptığımız işten son derece memnunuz.”

Erdem, nihai bir metnin yazımına ilişkin ise “Şu anda bunun için bir şey söylemek aslında erken ama yine de herhalde önümüzdeki yılbaşını bulur diye tahmin ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Toplantıların genişletilmeyeceği belirten Erdem, “Bunu sadece genel başkanlarımızın talimatıyla 6 partinin hukuk başkanları olarak ya da hukuk başkan yardımcıları olarak hukuktan sorumlu genel başkan yardımcıları olarak sürdürüyoruz. Fakat yanımıza bir yardımcımızı işlerimiz biraz daha hızlanabilsin, kolaylaşsın diye önümüzdeki toplantıdan itibaren alacağız” dedi. Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Farkındaysanız aslında süreç doğal bir şekilde gelişiyor. Dolayısıyla; parlamenter sisteme bu ülkenin şu anki gerçekten ekonomik sıkıntılarından, her türlü idari sıkıntısından bu bir anlamda devlet yönetiminin neredeyse iflas etmesi, yönetilemez hale gelmesinden çıkış için çare olarak gören ve güçlü bir parlamenter sisteme bu ülkenin ihtiyacı olduğuna inanan diğer partilerde bize tabi ki katılabilir. Niye olmasın?..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com