Ana sayfa » Yerel » CÜMLE ALİAĞA’LILARA, GEÇMİŞ OLSUN DİYOR, YETKİLİLERE İSE; “BULUN ŞU HAİNLERİ” ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM..

CÜMLE ALİAĞA’LILARA, GEÇMİŞ OLSUN DİYOR, YETKİLİLERE İSE; “BULUN ŞU HAİNLERİ” ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Radisson Otel’de yapılan bir toplantıya katıldım, bugün. Toplantı bitimi Marko’nun oraya uğrayıp biraz soluklandıktan sonra bizim binanın en üstü katındaki benim home ofise geldim.

Tam oturdum laptop’un başına telefon acı-acı çalmaya başladı. Baktım Marko arıyor. Alo demeye kalmadan, “komşu benim evin üst tarafındaki Çamlık’ta yangın çıkmış” demez mi?. Döndüm arkaya, Lanet olsun!, içim cız etti. Hakikaten de Çamlık’tan dumanlar çıkıyordu. Sordum Marko’ya, İtfaiye arandı mı” diye, aradım komşu dedi.

Hemen facebook’tan canlı yayına başladım. O telaşla yanlışlıkla Kuzey Ege Haber yerine benim profilden başlatmışım canlı yayını, sonrasını izleyenler biliyor zaten.

Bu yıl ülke geneli bağlamında tabiri caizse bir nevi yangınlar yazını idrak ettik. Toplam orman varlığımızın neredeyse %5’ini kaybettik bu yangınlarda.

En büyük korkum Aliağa’da yıllar önce cılız bir fidan olarak dikildikten sonra bu güne yetişkin ağaçlar olarak gelen ormanlarımızın da bu furyadan nasibini almasıydı.

Bununla ilgili bir çok haber yaptım, video paylaştım, Kültür Mahallesi Muhtarı Muharrem Şen’in orman hassasiyetini, duyarlılığını sizlerle paylaştım. Yetkililere birlikte çağrıda bulunduk, Çamlığa giriş-çıkışlar sıkı bir şekilde kontrol altına alınsın diye.

Hatta, Ege ve Akdeniz’de yangınlar devam ederken yazın o en sıcak ve bunaltıcı gün ve gecelerinde; “Vatan nöbeti” tuttuk. Evi ormana yakın olan Aliağa’lılara, elinizden geldiğince, fırsat buldukça orman giriş ve çıkışlarını gözetleyin önerisinde bulunduk. Pek çok hemşehrimiz bu çağrıya olumlu yanıt verdi.

Bugüne değin Aliağa’daki epi-topu bir-kaç ağaçtan oluşan ormanlarımızın başına bir şey gelmedi, bugüne değin!….

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa İtfaiye Birimindeki “KOÇ”‘lara ayrı-ayrı teşekkür ediyorum. İhbar’dan yalnızca 4-5 dakika sonra yangına müdahale edip, büyümeden söndürmeyi başardılar. Bu çok büyük bir başarı, neden mi, kuzey’den esen bir rüzgar var, zaman-zaman saatte 30-35 kilometre hızla esiyor. Bir başka deyişle alevler evlere doğru ilerleyecek. Çamlığa oldukça yakın bir sürü ev var, bunlardan biri de bizim Marko’nun evi. Sonrasını düşünmek dahi istemiyorum.

Çok ucuz atlattık, hem de çok ucuz. Aldığım bilgilere göre yangın aynı anda birbirine 30-40 metre uzaklıkta bulunan iki ayrı noktada başlamış. Bunun anlamı birileri bu yangını bile-isteye çıkardı demektir. Bu hainler aramızda oldukça tehlike devam edecektir. Yetkililere sesleniyorum, bulup-çıkarın ortaya bu hainleri.

Bölgede kendilerinin tespit edilmesine yarayabilecek bazı ipuçları bırakmış olabilirler, yapılacak dikkatli bir olay yeri araştırması, itfaiye raporu vs. oldukça önemli bilgiler elde edilmesine olanak sağlayabilir. Bunların bulunması benzeri zihniyette olanlar için caydırıcı nitelikte olacak ve akciğerlerimiz, gözbebeğimiz ağaçlarımız bu hainlerden korunmuş olacaktır.

Son söz olarak, bütün Aliağa’ya geçmiş olsun, çok ucuz atlattık diyor, bir kez daha yetkilileri göreve davet ediyorum netekim…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com