Ana sayfa » Güncel » İZMİR EYT DERNEĞİ 2. YILINI DOLDURDU, BAŞKAN TÜRKER TÜM EYT MAĞDURLARINI DERNEĞE ÜYE OLMAYA ÇAĞIRDI…

İZMİR EYT DERNEĞİ 2. YILINI DOLDURDU, BAŞKAN TÜRKER TÜM EYT MAĞDURLARINI DERNEĞE ÜYE OLMAYA ÇAĞIRDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-29 Eylül 2019 tarihinde İzmir’de tek dernek olarak kurulan İZMİR EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR DERNEĞİ 2. Yılını doldurdu..

Geçen iki yılın değerlendirmesini yapan İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Doğan Türker dernek yönetimi olarak ; İzmir ‘de EYT ‘lilerin sorunlarını ayrım gözetmeksizin tüm siyasi partilerin İl başkanları ile görüşerek , İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediye Başkanları ile temaslar gerçekleştirerek, Emekli Sendikaları , Dernekleri ve Stk lar ile birlikte ortak çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Türker şu ifadeler de bulundu;

İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği olarak ; Emeklilikte Yaşa Takılanların son durumu ,Emeklilik maaşlarının düşüklüğü(ABO) ,yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili haklı davamızı dile getirmek ,gündem oluşturmak ve haykırmak için , İzmir’de sayısı 1.000 e yaklaşan üyelerimizle, İlçe Temsilcilerimizle , Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla omuz omuz mücadele verdik.

“Bu süreçte sosyal medya üzerinden yaptığımız anketlerle üyelerimizin beklentilerini anlamaya , İlçe’lerimizde açtığımız stantlarımızla EYT ‘lerle birlikte olmaya , yaptığımız kahvaltı organizasyonlar ile birbirimizle kaynaşmaya , basın açıklamalarımızla bilgilendirme yapmaya , STK ziyaretleri ile biz EYT ‘lileri anlatmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz “

EYT’lilerin isteği “ ERKEN EMEKLİLİK”talebi değil kazanılmış haklarımızın iadesidir.

Başkan Türker sözlerine şöyle devam etti;

“Emekli olamadığımız gibi yaşımızdan dolayı işsizlikle mücadele ediyoruz. İzmir ‘de 450 bine yakın Eyt ‘li bulunmaktadır. İzmir’li EYT’lileri bir olmak , birlik olmak için derneğe üye olmaya davet ediyoruz.

Seçim malzemesi olmaktan yorulduk , mücadelemizi sürdüreceğiz.. Derneğimize olan güveniniz ve davamıza olan inancınızla, çalışmalarımız “Sonuna Sonuç Alıncaya “ kadar devam edecektir.

Birlikte mücadele edeceğiz…
Birlikte başaracağız…

EYT’LİLER KİMDİR? NE İSTİYORLAR?

Emekli olacakları günü bilerek çalışanlar maalesef, 08.09.1999 tarihinde bir gecede çıkan yasa ile hizmet yılı ve süresine birde yaş şartı getirilerek emeklilik hakları 2 ile 17 yıl arasında ötelenmiş kişileridir..

Yeni yasa ile , işe başladıklarında yükümlü oldukları hizmet süresinin neredeyse 2 katı çalışmaya zorlanmış ve çalıştıkça da bağlanacak emekli maaşlarıda düşürülmektedir.Yaş şartının zaten belini büktüğü EYT’lilerin birde ABO ( Aylık Bağlama Oran) ile ayrı bir mağduriyet yaşatılması , insanca yaşam haklarını ellerinden almıştır.

2000 yılı öncesi ➡️ %70

2000 – 2008 yılı ➡️ % 45

2008 yılı sonrası ➡️ %28 olan Aylık Bağlanma Oranları ile biz çalışanlar , geçim sıkıntısına , gelecek kaygısına ,hayata olumsuz bakmamıza sebep olmuştur..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com