Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » COVID-19 ile Sigara Kullanımı Arasındaki İlişki Araştırıldı, Sonuçlar Korkutucu!…

COVID-19 ile Sigara Kullanımı Arasındaki İlişki Araştırıldı, Sonuçlar Korkutucu!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bilim insanları, koronavirüs pandemisinin başladığı ilk günlerden beri sigara kullanımının risklerine ilişkin açıklamalarda bulunuyorlar.

Bu konudaki genel görüş, sigara içenlerin COVID-19’a yakalanma ve hastalığı ağır atlatma ihtimallerinin, içmeyenlere göre daha yüksek oluşuydu. Konuyla ilgili yeni bir araştırma daha yapan Oxford Üniversitesi, bugüne kadar ki genel kanının doğruluğunu bir kez daha ispatlamış oldu.

Dr. Ashley Clift’in liderliğinde bir grup bilim insanının yaptığı araştırma, sigara içenlerin COVID-19’a yakalanma ve hastaneye yatış olasılıklarının içmeyenlere göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Ocak 2020 ila Ağustos 2020 aralığında COVID-19’a yakalanan 421 bin 469 kişinin verilerini detaylı bir şekilde inceleyen uzmanlar, hastalığa yakalanma, hastalığı ağır atlatma ve ölüm noktasında sigara içenlerin dezavantajlı olduğu sonucuna ulaştılar.

Hastaneye kaldırılma olasılığı yüzde 60-80 daha fazla..

Oxford Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre sigara içen bir bireyin COVID-19’u hastanede geçirme olasılığı, sigara içmeyenlerden yüzde 60 ila yüzde 80 oranında daha fazla. Elbette bu olasılık, COVID-19 nedeniyle ölümlerin de sigara içen kişilerde daha fazla olduğu anlamına geliyor. Özellikle de aşı vurulmayan sigara tiryakileri, büyük risk altındalar…

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com