Ana sayfa » Güncel » BAKAN KASAPOĞLU, “HER ODA DA ÇALIŞMA MASASI VAR..”

BAKAN KASAPOĞLU, “HER ODA DA ÇALIŞMA MASASI VAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğu, Ahmet Hakan’ın CNN TÜRK’te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Kasapoğlu burada son günlerde gündeme gelen yurt sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

KYK yurtlarının bir marka olduğunu iddia eden Kasapoğlu, ”Her odada çalışma masası var” diye konuştu. Kasapoğlu’nun açıklamaları şöyle:

”Türkiye’nin son 19 yılda sessiz sedasız gerçekleştirdiği devrimlerden bir tanesi de gençlere yaptığı yatırımlardır.

Açık ara dünyanın en güçlü, hem hizmet kalitesi açısından hem de nicel anlamda, en güçlü altyapı bizde.

624 bin başvuru söz konusu. Bu rakam normal şartlarda 350 binlerde. Bu yıl pandemiden kaynaklı bu yığılmanın rakamını görüyoruz.

Geçen başvuru almadığımız için talep ikiye katlandı. Buna rağmen ihtiyacı olan tüm öğrencilere destek vereceğimizi söylüyoruz.

Yerleşemeyen öğrencilerin ihtiyacının karşılanması için çalışıyoruz. Barınma ihtiyacı olan tüm öğrenciler devletin güvencesi altında.

1 milyondan fazla Yurt yatak kapasitesi var. 2002’de 190 Yurt sayısı varken bugün 774 yurt sayısı var. 182 bin yatak 2002 yılında, şu an itibarıyla ise 724 bin 126. Bu 724 binlik rakamın içerisinde son 19 yılda bizim 182 bin kapasiteden çeşitli nedenlerle yıkıp yeniden inşa ettiğimiz 120 bin yatak var.

75 il, 57 ilçe iken bugün 81 il 245 ilçede yurtlarımız var. Kıbrıs’ta binlerce öğrencimiz var. 2002’de rakam 0, şu an itibarıyla orada 5 yurdumuz var. 451 bin öğrenci kredi-burs alıyorken bugün 1.5 milyona yakın öğrenci bu imkandan faydalanıyor.

Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin sadece barınması değil bizim amacımız. Onlar için en iyisi sunmak. Bu çerçevede de beslenme önemli bir konu. Yurtta kalan arkadaşlarımıza her ay 570 liralık bir katkı sunuyoruz. Eskiden olduğu gibi menüde ne varsa onu almak zorunda değil, açık büfe var.

Dünyanın en güçlü altyapısı. Otel zincirleriyle rekabet edebilecek derecede de bir genişliğe sahip. Bu rakamı her geçen gün artıracağız.

724 BİN KAPASİTE İHTİYACI KARŞILIYOR MU?

30’dan fazla ilimizde boş yatağımız var, yedekler yerleştirilmiş durumda. İhtiyaçları göz önünde bulundurarak bu süreci yakından takip eden bir mekanizmamız var.

Bu yıla özgü bir yoğunluk var. Biz bu yoğunluğu hem bakanlık olarak hem kamu kurumlarıyla her geçen gün azaltıyoruz. 30 ilde yedeklerimiz tamamlanmış durumda. Özellikle büyükşehirlerimizde yedek sayılarını eritiyoruz.

YURDA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİ SAYISI NEDİR?

Yeni açılan yurtlarımızla 725 bin 933 kapasiteye ulaştık. 624 bin başvurumuz söz konusu bu yıl için. Bu rakam normal şartlarda, pandemi öncesinde 350 binlerde. Bu yıl pandemiden kaynaklı bir yığılmanın sonucu olarak bu rakamı görüyoruz.

Biz şu an itibarıyla 624 binden 430 binden fazlasını, yüzde 70’e yakınını yurtlarımıza yerleştirdik.

Yıllık ortalamamız yüzde 90’lara gelecek. 624 bin başvuru normalde 1. sınıfların başvurusu değil. Üniversitelerin yüz yüze eğitime ara vermenin neticesi olarak, geçen yıl başvuru almadığımız için hem 1 hem de 2. sınıfların başvurusunu aldık.

Bu rakamın ikiye katlanmasına rağmen biz tüm bu gençleri barınma noktasında destekleyeceğiz. Barınma ihtiyacı olan her öğrenci TC sosyal güvencesi altında. 10 gün içinde yüzde 70’i yakaladık talebin 2 kat olmasına rağmen, bu çok önemli.

Yurtlar artık bir marka. Gençler geliyor ailelerin ayrı. Annesi ve babası onu emin bir ortamda olmasını istiyor. Bakanlığımızda, hakikaten sığınak noktasında, güvenilirlik noktasında… Yüzde 95 oranında memnuniyet oranı var. Her oda, çalışma masası var..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com