Ana sayfa » Güncel » TGB’den İzmir Valiliğine Çağrı…

TGB’den İzmir Valiliğine Çağrı…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye Gençlik Birliği İzmir İl Başkanlığı, Konak Saat Kulesi önünde yaptığı basın açıklamasıyla İzmir Valiliği’ni öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa dair çözüme çağırdı.

Türkiye Gençlik Birliği ve üniversitelerin öğrenci toplulukları tarafından, öğrencilerin barınma sorununa dair yapılan basın açıklaması yoğun ilgi gördü.
 
‘’ÖĞRENCİYİ YÜKSEK KİRALARA, EMLAKÇILARIN İNSAFINA MECBUR BIRAKMAYACAĞIZ..’’

İzmir’deki üniversite öğrencileri adına konuşma yapan TGB İzmir İl Başkanı Aylin Kum, artan kiralara tepki göstererek öğrencilerin fırsatçıların inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini şu sözlerle sile getirdi: ‘’Öğrenciyi yüksek kiralara, emlakçıların insafına mecbur bırakamayız Öğrenciyi ne olduğu belli olmayan yurtlara, on kişinin birlikte kaldığı pansiyonlara mecbur bırakamayız. Öğrencinin öğrenim hakkı olan barınma sorununu acilen çözmeliyiz.’’

Aylin Kum, açıklamasını sayısal verilerle destekleyerek yurt kapasitelerinin yetersiz olduğunu dile getirdi.  ” Ülkemizde şu an 4 milyonun üzerinde üniversite öğrencisi örgün öğretimde eğitim görmektedir. Ancak KYK yurtlarının kapasitesi 670 bindir. KYK’ya başvuran birçok öğrenci yedeklerde beklemektedir.

Okulların açılmaya başlamasına rağmen birçok öğrencinin kalacağı yer, belirsizliğini korumaktadır. Fırsatçıların ev kiralarını olağanüstü bir şekilde arttırması, özel yurtların pahalılığı, öğrenciyi tamamen çaresiz bırakmıştır.” dedi. 
 
‘’DEVLET YURDU YAPILSIN..’’

Artan kira fiyatlarına ve yurt yetersizliğine çözüm önerilerini sıralayan TGB İzmir İl Başkanı Aylin Kum, tüm kamu imkanlarını seferber ederek sorunun en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini dile getirirken, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’le de bu çözüm önerilerini yüz yüze aktarmak istediklerini belirtti. Türkiye Gençlik Birliği, kısa ve uzun vadeli çözüm önerilerini şu şekilde sıraladı:

1-) Öğrencinin yurt ihtiyacı tespit edilmeli ve yurtları açmak için takvim oluşturulmalı.

2-) Hızlıca yurtların yapımı için harekete geçilmeli.

3-) Yurtlar açılıncaya kadar, hiçbir öğrenci açıkta kalmasın diye bütün kamu kurumları seferber edilmeli. Bu açıdan valiliğimizin çalışması örnektir. Ancak 1 ayda kimse yurt yapamaz. Misafirlikler, yurtlar yapılıncaya ve öğrenci için uygun hale getirilinceye kadar devam etmelidir.

4-) Bu meseleyle alakalı belirsizlik acilen bitirilmeli. Öğrencinin sorununu çözecek, uygulamalar derhal açıklanmalıdır..

blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com