Ana sayfa » Yerel » TEDAŞ LOJMANLARI ARAZİSİNE EN YÜKSEK TEKLİFİ 130 MİLYON LİRA İLE CSY GLOBAL ENERJİ(SARP YALÇINKAYA) VERDİ..

TEDAŞ LOJMANLARI ARAZİSİNE EN YÜKSEK TEKLİFİ 130 MİLYON LİRA İLE CSY GLOBAL ENERJİ(SARP YALÇINKAYA) VERDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’da TEDAŞ lojmanları olarak bilinen 39 dönümlük arazi için Cumhurbaşkanlığınca özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2021 tarihini kadar tamamlanması kararı alınmıştı. Bununla ilgili olarak 16 Eylül 2021 tarihinde Ankara’da açık arttırma usulüyle ihale yapıldı.

Önceki hafta cuma gününe kadar satış ihalesiyle ilgili kapalı zarf yöntemiyle teklifler alındı. Daha önce 39 bin metrekare arazi için 120 milyonluk bir değer belirlemesi yapılmıştı.

EN YÜKSEK TEKLİFİ 130 MİLYON LİRA İLE CSY GLOBAL ENERJİ VERDİ…

16.09.2021 tarihinde yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, Özelleştirme kapsam ve programında bulunan, Elektrik Üretim A.Ş. adına kayıtlı; İzmir ili, Aliağa ilçesi, Aliağa Mahallesi, 872 ada, 4 parsel numaralı 39.862,35 m² yüzölçümlü taşınmaz ve bu taşınmaz üzerinde bulunan yapıların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 130.000.000.- (Yüz otuz milyon) Türk Lirası bedelle CSY Global Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından verildi.

İHALEYE TOPLAM 7 FİRMA KATILDI, BUNLARIN 4’Ü ALİAĞA FİRMALARI…

İhaleye toplam 7 firma teklif verdi, bunların 4’ü Aliağa merkezli firmalar. Biri İstanbul, diğeri İzmir merkezli iki firmada teklif verdi. Ancak en yüksek teklifi 130 milyon lira ile CSY Global Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin verdiği bilgisi edinildi. Bu firmanın sahibi Sarp Yalçınkaya olarak görünüyor. Sarp Yalçınkaya TECO Firmasının sahibi Mustafa Yalçınkaya’nın oğlu, İşadamı ve gazete sahibi Kayhan Yalçınkaya’nın ise kardeşi.

İhalenin onaylanması için 1 aylık bir süre var. Onaylanması halinde ise 4 aylık bir uzatma süresi gündeme gelebilecek.

İşte ihaleye teklif veren şahıs veya firmalar;

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com