Ana sayfa » Yerel » ALÇEP; “KANSER OLMAK, ÖLMEK İSTEMİYORUZ, BELEDİYE BAŞKANIMIZ SERKAN ACAR’I GÖREVE DAVET EDİYORUZ..”

ALÇEP; “KANSER OLMAK, ÖLMEK İSTEMİYORUZ, BELEDİYE BAŞKANIMIZ SERKAN ACAR’I GÖREVE DAVET EDİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Çevre Platformu(ALÇEP) Aliağa’da asbest tespit edilmesine ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Emekli-Sen Şubesinde Emekli-Sen yönetiminin de hazır bulunduğu açıklama metni şöyle;

“BASINA VE KAMUOYUNA

Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan ACAR 20.08.2021 tarihinde Yeni Asır gazetesine vermiş olduğu demeçte; “Aliağa’da asbest paniğine hiç gerek yok” başlığı ile okuyucuya ulaşmıştır.

Belediye Başkanımız Serkan ACAR “Ne belge var, ne kanıt” diyerek, ilçemize getirilmesi planlanan, en az 600 ton asbest ve tehlikeli atık barındırdığını iddia ettiğimiz zehir saçan ‘’ NAe São Paulo, uçak gemisinde, hiçbir belge ve kanıt sunmadan 6 ton asbest olduğunu duyduğunu belirterek kendi kendisi ile çelişmiştir.

Belediye Başkanımız Serkan ACAR aynı haberde “Gemi Sökümü tek bir gemi ile değerlendirmek yanlış olur” demiştir. Bu görüşüne ALÇEP olarak tamamen katılmaktayız. Biz diyoruz ki gemi söküm tesislerinde mevcut yasal düzenlemelere sadece kâğıt üzerinde uyulmakta, uygulamada ise çevre ve iş sağlığı ve güvenliğine yönelik önlemler yeterli düzeyde alınmamaktadır.

Gemi sökümde yaşanan iş cinayetleri de ulusal basında sıklıkla yer almaktadır. Aliağa Çevre Platformu (ALÇEP) ve Asbest ve Tehlikeli Atıklar Derneği (ASTA) işbirliği ile 27 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında Aliağa ‘da 55 noktasından alınan numunelerin analizleri bağımsız akredite laboratuvarda yapılmış, Gemi Söküm Tesisi içerisinden alınan numunelerde asbest liflerinin tespit edilmesi ile de bilimsel olarak asbest varlığı kanıtlanmıştır.

Artık sözün sonu gelmiştir.

Tehlike Sokaklarımızda, evlerimizin, işyerlerimizin içerisine kadar gelmiştir.

Kanser olmak ölmek istemiyoruz!

Belediye Başkanımız Sayın Serkan ACAR’ı da Aliağa halkının yanında bu mücadeleye davet ediyoruz.

1- İlgili devlet kurumları mutlaka Aliağa Gemi Söküm İşletmesi’nde detaylı asbest araştırma ve ölçümleri yaptırarak sonuçları kamuoyu ile paylaşmalıdır.

2- Gemi Söküm Tesisleri, gemilerin sökümü sırasında asbestli söküm çalışmalarının mevzuatımızda yer alan yönetmeliklere göre yapılıp yapılmadığının tespiti için, bilim insanları ve basın kuruluşlarına açılmalı ve asbestli söküm çalışmaları bu alanda uzmanlaşmış tarafsız kuruluşlarca denetlenmelidir.

ALÇEP ve Aliağa halkı olarak neye karşı durduğumuzu çok iyi biliyoruz. Evet, bizler Aliağa İlçesi’nin sahipleriyiz ve 3-5 gemi söküm firmasının rantı uğruna; işçilerimizin ve bizim sağlığımızın bozulmasına, deniz, hava ve toprağımızın yani ekosistemimizin bozulmasına ve kirletilmesine izin vermeyeceğiz.

Son olarak diyoruz ki;

Aliağa’nın dünyanın çöplüğü olmasına izin vermeyeceğiz.

Zehir solumak, kanser olmak istemiyoruz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com