Ana sayfa » Güncel » “ÇÖZÜM BULUNMAZSA GEREKİRSE CUMHURBAŞKANININ KAPISINDA YATACAĞIZ..”

“ÇÖZÜM BULUNMAZSA GEREKİRSE CUMHURBAŞKANININ KAPISINDA YATACAĞIZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evi yıkılan veya hasar alan depremzedeler sorunlarının çözülmesi için aylardır bekliyor.

Evlerinin yeniden yapılabilmesi veya dönüşümü için hükümetin verdiği kredi miktarının yükseltilerek faizlerin düşürülmesini bekleyen depremzedeler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de emsal artışı bekliyor.

Konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu. 

GEREKİRSE KAPISINDA YATACAĞIZ..’

Aylardır yetkililere seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirten İZDEDA Başkanı Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu almak için AKP yetkilileri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, CİMER gibi birçok kanaldan müracaatta bulunduklarını ancak geri dönüş olmadığını kaydetti. Ağustos ayı içerisinde İzmirli Depremzedeler olarak Ankara’ya bir yürüyüş planladıklarını ancak ülkede yaşanan felaketler nedeniyle programı askıya aldıklarını söyleyen Özkan;

“Sesimizi kimse duymuyor. Ankara’ya yapacağımız yürüyüşü ülkede yaşanan acı olaylardan dolayı erteledik ancak sesimizi duyurmak için eylül ayında yeniden faaliyetlerimize start vereceğiz. Bizi ve taleplerimizi duyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz kentsel dönüşüm kredisi değil, sıfır faizli 20 yıl ödemeli destek kredisi istiyoruz. Bunun için gerekirse TBMM’ye de gideceğiz, Cumhurbaşkanlığı’na da gideceğiz. Cumhurbaşkanımız randevu vermezse gerekirse kapısında yatacağız” diye konuştu.

‘EMSAL ARTIŞI BEKLİYORUZ..’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de emsal artışı beklediklerinin altını çizen Özkan, “Büyükşehir Belediyesi bize yüzde 30 emsal artışı verirse, o yüzde 30’luk artışı müteahhide veririz ve bizim müteahhide vereceğimiz paranın miktarı yarıdan fazla düşer. Bunun yanında hükümet de istediğimiz krediyi verirse bizim sorunlarımız çözülür.

Herkes elini taşın altına koymuş olur. Yoksa biz çözümsüz bir şekilde beklemeye devam edeceğiz. Biz bunları nasıl çözeceğiz? Deprem olduysa suçlusu biz miyiz? Daha ne kadar bekleyeceğiz?” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com