Ana sayfa » Güncel » BAŞKAN OKTAY’DAN ACİL ÇAĞRI; “HAVADAN DESTEK ÇOĞALMALI VE HIZLANMALI..”

BAŞKAN OKTAY’DAN ACİL ÇAĞRI; “HAVADAN DESTEK ÇOĞALMALI VE HIZLANMALI..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhuriyet’in derlemesine göre, Marmaris Belediye başkanı Mehmet Oktay, “Ben buradan çok acil olarak, ama çok acil olarak bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Lütfen, sayın yetkililer bizi duyun. Havadan müdahalelerin derhal hızlanması ve çoğalması gerekiyor. Başka türlü bunun önüne geçebilmemiz mümkün gözükmüyor. Marmaris bir tane” açıklaması yaptı.

Oktay, ilçede öceki gün başlayıp halen söndürülemeyen orman yangınıyla ilgili şunları kaydetti:

Yaklaşık olarak 26 saattir Marmaris olarak, Türkiye olarak ciğerlerimiz yanıyor. Hakikaten dün saat 13.00 sularında başlayan yangın ilk etapta kontrol altına alınıyor gibi olsa da maalesef sonrasında kontrolden çıkmış durumda. Geldiğimiz an itibariyle de ne yapacağımızı bilemiyoruz. Binin üzerinde görevlimizle birlikte karadan ormana müdahale ediyoruz.

“ÜÇ-DÖRT HELİKOPTER VAR..”

Şu anda da üç veya dört helikopter havadan müdahale ediyor. Ama malum hava şartlarından kaynaklı kontrol altına almakta zorlanıyoruz. Birincisi hava oldukça sıcak ve kuru, ikincisi nem yok ve devamında da rüzgar bir miktar şiddetli. Özellikle kuzey ve kuzeydoğu yönünden estiğinden ötürü yangın çok hızlı şekilde yayılıyor.

“ÇOK ACİL AMA ÇOK ACİL”

Ben buradan çok acil olarak ama çok acil olarak bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın yetkililer bizi duyun. Havadan müdahalelerin derhal hızlanması ve çoğalması gerekiyor. Başka türlü bunun önüne geçebilmemiz mümkün gözükmüyor. Marmaris bir tane böyle bir coğrafya da dünyada yok. Lütfen ama lütfen sayın yetkililer havadan müdahaleyi çoğaltın.

“EKİPLERİMİZ YETERLİ SÜREDE ULAŞAMIYOR..”

Oktay, orman yangınının devam ettiğine dikkat çekerek vatandaşlardan da destek istedi. Oktay ilçe sakinlerine şöyle seslendi:

Değerli Marmarisliler, değerli hemşerilerim. Kıymetli misafirlerimiz… Yaklaşık olarak 26 saattir Marmaris’te ciğerlerimiz yanıyor. Bununla ilgili tüm kurumlar canla mesai gösteriyor çaba harcıyor. Ancak geldiğimiz nokta maalesef ki yangını kontrol altına alabilmiş değiliz. Bundan kaynaklı da lütfen ama lütfen hepinizden rica ediyorum, zorunlu olmadığınız sürece trafiğe çıkmayın.

Ne sağlık ekibimiz ne yangın söndürme araçlarımız yeterli sürede ulaşması gereken yerlere ulaşamıyorlar. Lütfen ama lütfen hepinizden rica ediyorum zorunlu değilseniz lütfen trafiğe çıkmayın..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com