Ana sayfa » Güncel » “KEDİLERDEN BIKTIK, SOKAKTA YÜRÜYEMEZ OLDUK, MAMA, SU KOYUP BUNLARI ÇOĞALTMAYIN..”

“KEDİLERDEN BIKTIK, SOKAKTA YÜRÜYEMEZ OLDUK, MAMA, SU KOYUP BUNLARI ÇOĞALTMAYIN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bağcılar Hazreti Osman Cami’nde Cuma namazı hutbesinde imamın, “Kedilerden bıktık, sokakta yürüyemez olduk, sokak kedilerine mama, su vermeyin. Her taraf kedi doldu. Mama, su koyup bunları çoğaltmayın, kedi köpeğin olduğu eve melek girmez” sözleri tepki çekti. 

İmamın sözlerinin ardından Marmara Hayvan Hakları Federasyonu, Valiliğe verdiği dilekçede imamın görevden alınmasını talep etti. 

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

”25.06.2021 tarihli Cuma namazında imam tarafından verilen beyanatlara yönelik namaza katılan halkın ifadelerine başvurularak soruşturma açılmasını, şayet imam böyle bir beyanatta bulundu ise GÖREVDEN ALINMASINI talep ediyoruz.

Aynı zamanda İl Hayvanları Koruma Kurulu üyesi olan İstanbul İl Müftülüğünce; yaz boyunca camilerde verilecek beyanat ve vaazlerde, ‘’hayvanlara “bir kap su bir kap yemek” verilmesinin, onlara merhamet ve şefkatle yaklaşılmasının İslam dinimizin gereği olduğunun anlatılmasını ve bu konuda Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) ahlakı ile anılmasının örneklerle anlatılmasının sağlanmasını talep ediyoruz.

Müracaatımıza ilişkin 4982 sayılı yasa gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com