Ana sayfa » Güncel » “HELAL ETMİYORUZ; İSYAN EDİYORUZ!..”

“HELAL ETMİYORUZ; İSYAN EDİYORUZ!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Merkezinden son günlerde yapılan fahiş zamlara yönelik basın açıklaması yapıldı. Açıklama şöyle;

Değerli Basın Emekçileri ve Değerli Halkımız;

Bu temmuz ayında da biz emeklilerin maaş zamlarına temel oluşturan, ancak bilimsel ve objektif değerlendirmelerden son derece uzak; dört işleme takla attırılarak belirlenen enflasyon verileri TÜİK tarafından açıklandı. Böylece emekli zamları altı aylık “resmi” enflasyon oranında; yüzde 8.45 olarak belirlendi. Zamlar sonucunda;

En düşük memur emeklisi maaşına 247 lira,

2000 yılından önce emekli olanlardan en düşük işçi emeklisi maaşına 224 lira,

2000 yılından sonra emekli olanlardan en düşük işçi emeklisi maaşına 127 lira,

En düşük esnaf emeklisine 149 lira,

En düşük çiftçi emeklisine 140 lira artış yapılacak.

Değerli Basın ve Sevgili Dostlar;

Gelin bu artış ile bir işçi emeklisinin market alışverişini birlikte yapalım: Bunu yaparken sadece sebze fiyatlarının son bir yılda yüzde 60, et ve balık fiyatlarının yüzde 20’nin üzerine arttığı gerçeği de aklımızın bir köşesinde dursun.

Bugün bu koşullarda işçi emeklisine yapılan zammın somut hali iki ekmek, bir kilo çay, bir litre sıvı yağ ve yarım kilo ettir. Ne var ki bir işçi emeklisinin aldığı maaş zammı henüz bunları almak için markete gitmeden gaza, elektriğe, suya; temel tüketim maddelerine getirilen zam karşısında eriyip gitmektedir.

Evet; dostlar, bugün bir işçi emeklisinin aldığı maaş zammı bırakalım refah düzeyinin artmasını, bir günlük market alışverişini dahi karşılamamaktadır.

Bugün dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 2.864,82 TL,  gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yani yoksulluk sınırı 9.331,67 TL iken en düşük emekli maaşının zamlı hali ile 1627 lira olacak olmasının başka bir açıklaması yoktur: Emeklilerin daha ellerine geçmeden, daha ceplerine girmeden eriyen üç kuruşları ile ölümü beklemesi istenmektedir!

Arkadaşlar;

Ya bizim aklımızla alay ediliyor ya da ne TÜİK ne de hükümet dört işlem nedir bilmiyor!

Bilsinler: Aklımızla alay edilmesine izin vermeyiz!
Bilsinler: Açlığa, sefalete, sömürüye boyun eğmeyiz!
Bilsinler: Helal etmiyoruz; isyan ediyoruz!

Ülkenin ve emeklilerin somut gerçekliğinden uzak, en temel aritmetik ve istatistik bilimine dahi düşman olan TÜİK’e de; 365 günün 357 günü “emekliye zam müjdesi” manşeti atan sahibinin sesi basınlarına da aldanmıyoruz!..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com