Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK; “EYT’LİLER İÇİN ÇİFT DİKİŞ DİYENLER, BÜROKRATLARA 4’ER-5’ER MAAŞ BAĞLADILAR..”

ÖZÜPAK; “EYT’LİLER İÇİN ÇİFT DİKİŞ DİYENLER, BÜROKRATLARA 4’ER-5’ER MAAŞ BAĞLADILAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Marmara EYT Federasyonu/Emeklilikte Yaşa Takılanlar Syd Dernekleri Genel Başkanı Gönül Boran ÖZÜPAK Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet DAVUTOĞLU tarafından ortaya konan EYT çözüm önerilerine yönelik olarak basın açıklamasında bulundu. Özüpak şunları söyledi;

“Sayın Genel Başkanım, Değerli Basın mensupları,

Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet DAVUTOĞLU ve değerli kurmayları tarafından ortaya konan EYT çözüm önerileri hakkında konuşmadan önce sözlerime teşekkür ederek başlamak istiyorum. Çünkü bu güne kadar EYT konusunda maalesef sadece siyaset yapıldı.

Ama bugün önümüze; elbette üzerinde konuşup tartışacağız ama; bilimsel verilere dayandırılmış olan bir çalışma konmuş durumda. Bu yüzden; Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri olarak; yapılan bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Teşekkür ediyoruz.

Bizi dinleyip karşısına alan herkese olduğu gibi Gelecek partisi genel başkanı Sayın Ahmet DAVUTOĞLU ve ekibiyle de bilgilerimizi ve taleplerimizi herkesle paylaştığımız şekilde paylaştık. Bu talepler karşısında ortaya konan çözüm önerileri bizler için çok önemli olmakla birlikte; en baştan itibaren altını çizdiğimiz husus; mağduriyetimizin aslında bir yasanın hukuksuz bir şekilde geçmişe şamil uygulanmasıdır. 8 Eylül 1999 tarihinde çıkarılan 4447 sayılı kanunun çıktığı andan itibaren değil de; geçmişe yönelik olarak, sigortalı bir iş kolunda çalışan herkesi kapsaması nedeniyle başlayan bir mağduriyettir.

Evrensel hukuk kurallarına aykırı bir uygulamadır ve biz Emeklilikte Yaşa Takılanların taleplerinin iskeleti bu haksız uygulamanın iptali üzerine kurulmuştur. Bununla birlikte yine 5510 sayılı kanunla düzenlenen kısaca ABO olarak tabir edilen “Aylık Bağlama Oranları” ndaki düşüşler de mevcut mağduriyetlerimizin üzerine mağduriyet eklemiştir.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma dernekleri olarak; siyaset bizim sadece hak mücadelesi verdiğimiz bir zemin olmuştur. Öyle de olmaya devam edecektir. Bugün ülkenin ekonomik verilerine dayanarak; siyaset arenasında “bütün EYT’ lilerin emekli olması mümkün değildir” cümlesi kurulabilir.

“Bunun maliyetini ülke ekonomisi kaldıramaz” cümleleri de kurulabilir. Ancak yol ve havalimanlarına kullanılmasa da milyarlarca dolarlık garantiler verilirken, şehir hastanelerinin inşaatına milyarlarca Euro kira ve hizmet bedeli garanti edilirken, milletin muhtaçlık tablolarına sırt çevirip yandaş medya finansmanı için milletin bankasına zarar ettirilirken, ve hatta EYT için “Emekli olduktan sonra çift dikiş yapacaklar. Olmaz öyle şey” dedikten sonra bürokratlara bol sıfırlı 4 hatta 5 maaş bağlanırken; Bizler de, bedeli zaten zamanında kuruşu kuruşuna ödenmiş olan emeklilik haklarımız için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.

4447 No’lu yasanın geçmişe yönelik uygulanması konusunun kaldırılması ve 5510 sayılı yasayla da düşürülen Aylık Bağlama Oranlarının yeniden düzenlenmesi konularında mücadelemiz her zaman devam edecektir. Bugün burada sevindirici olan konu ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesinin artık finansal bir sorun olmadığının; sosyal bir problem olduğunun anlaşılmış olmasıdır.

Bu yüzden yapılan çalışmalar ve öneriler için Gelecek Partisi genel başkanı Sayın Ahmet DAVUTOĞLU’na ve bu çalışmaya emek veren tüm ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ve bir kez daha şu sözlerimin altını çizerek bitirmek istiyorum. Beklentimiz o dur ki; EYT’ ye desteklerini açıklayan tüm Siyasi partilerden benzer, bilimsel verilere dayalı; gerekçeleri ve gerçekleri ile bir çalışma yapmalarını ve sonrasında da bir araya gelerek ittifak halinde ortak EYT çözüm önerilerini paylaşmalarını istiyoruz.

Teşekkürler..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com