Ana sayfa » Spor » BÜYÜKŞEHİR DESTEK VERDİ, SPORTİF BAŞARILAR ART ARDA GELDİ..

BÜYÜKŞEHİR DESTEK VERDİ, SPORTİF BAŞARILAR ART ARDA GELDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’i  “spor kenti” yapmayı hedefleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hem İzmir kulüplerine verdiği destek, hem de İzmir Büyükşehir Belediyespor’a kazandırdığı vizyon, sportif başarıların art arda gelmesini sağladı.

Son iki sezonda profesyonel kulüplerini 28 milyon TL’lik reklam ile destekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ekiplerinin ekonomik olarak rahatlamasını sağladı. Bu dönemde Altay 18 yıl aradan sonra Süper Lig’e yükseldi. Altınordu genç ve yerli kadrosuyla Play-Off finali oynadı, Bucaspor yeniden TFF 2 Lig’e döndü. Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde finale çıktı ve İzmir Büyükşehir Belediyespor Hentbol Erkek ve Kadın Takımları, Türkiye Kupası’nda final biletini alırken, erkeklerde İzmir’in tarihindeki ilk Türkiye Kupası kazanıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesaplarından “Son 7 sezonda 6 kez Türkiye Kupası alan Beşiktaş Aygaz’ı finalde 30-28 yenerek tarihimizde ilk kez Hentbol Erkekler Türkiye Kupası’nı kazandık. Kadınlar Hentbol Takımızı da ikinci oldu. Her iki takımımızı da kutluyorum. Sporda İzmir rüzgarı sürüyor” açıklaması yaptı ve ekipleri tebrik etti.

Nefes kesen final..

İzmir Büyükşehir Belediyespor’un Beşiktaş Aygaz’ı yenerek kazandığı Türkiye Kupası finali adeta nefesleri kesti. Her dakikası büyük heyecana sahne olan mücadelenin son bölümünde çok etkili oynayan İzmir ekibi, güçlü rakibini 30-28 yenerek kupaya uzandı. İzmir Büyükşehir Belediyespor, Türkiye Kupası serisinde önce Bahçelievler Belediyesi’ni 34-28, sonra şampiyon Spor Toto’yu 26-21 yenip grup lideri oldu. Çeyrek finalde Beykoz Belediyesi’ni 27-26 ve 29-30’luk skorlarla geçen İzmir ekibi, yarı finalde şampiyon Spor Toto’yu ilk maçı 27-28 kaybetmesine rağmen rövanşı 36-28’lik sonuçla kazanıp geride bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediyespor, finalde ise Beşiktaş engelini 30-28 ile geçip kupaya uzandı.

Avrupa yolu açıldı..

Tarihinde ilk kez Hentbol Erkekler Türkiye Kupası kazanan İzmir Belediyespor, önümüzdeki sezon ülkemizi Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda temsil edecek. “Sayın Başkanımız Tunç Soyer’in çizdiği vizyon ile yetiştirici ve yarışmacı olarak yolumuza devam ediyoruz” vurgusu yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, “Uluslararası organizasyonlar, inşa edilen spor tesisleri, kazandırılan yeni vizyon meyvelerini birer birer veriyor ve başkanımızın spor kenti hedefine doğru adım adım ilerliyoruz. Hentbol Erkek Takımımızın kazandığı bu kupa, İzmir Büyükşehir Belediyespor’un büyük bütçeli rakipler karşısında elde ettiği önemli bir başarıdır” dedi.

Bu kupa İzmir’e armağan olsun..

İzmir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ersan Odaman ise “Bu kupa İzmir’e armağan olsun” diyerek, “Spora yapılan yatırım, her şekilde karşılığını buluyor. Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, spor kenti İzmir yolundaki çalışmaları için çok teşekkür ediyoruz. Beykoz Belediyesi, Spor Toto ve Beşiktaş’ı yenerek kazanılan kupa, İzmir’de hentbolun yayılması için öncülük edecektir” diye konuştu.

Kupa koleksiyoneri..

İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Tolga Özbahar, hentbol kariyerindeki 30. şampiyonluk kupasını kazandı. Daha önce 10 Süper Lig, 10 Süper Kupa ve 9 Türkiye Kupası kaldıran usta oyuncu, İzmir Büyükşehir Belediyespor formasıyla Türkiye Kupası koleksiyonunu da 10’a çıkarıp 30’uncu kupasına ulaştı.

Kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu yaşadığı İzmir Büyükşehir Belediyespor’da bu kez Türkiye Kupası kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Tolga Özbahar, “Bu heyecanı yaşamak gerçekten çok müthiş. Çok emek verdik, Covid-19’un gölgesinde maçlar oynadık ama sonunda ligi noktaladık. Takımda iyi bir sinerji yakaladık. Ligde şanssız maçlar kaybederek şampiyon olamadık ama İzmir’e tarihindeki ilk Türkiye Kupası’nı getirmeyi başardık. Herkese çok teşekkürler” dedi.

Final maçının oyuncusu seçilen Gökhan Örnek ise duygularını şöyle özetledi: “Bu sene çok yorulduk. Beykoz Belediyesi, Spor Toto ve Beşiktaş ile bir sezonda dörder maç yaptık. Arkadaşlarımla, antrenörlerime ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Türkiye Kupası İzmir’e hayırlı olsun.”

Dalgakıran’ın kupa mutluluğu..

“Altyapısından yetiştiğim kulüpte teknik adam olarak Türkiye Kupası kazanmak müthiş bir duygu” diyen Antrenör Namık Dalgakıran ise şöyle konuştu: “İzmir Büyükşehir Belediyespor formasıyla şampiyonluk yaşamıştım. Şimdi ise antrenörlüğümün ikinci yılımda kupa kazandım. Tarifi mümkün olmayan duygular yaşıyorum.

Çok mutluyum. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere, Gençlik ve Spor Daire Başkanımız Hakan Orhunbilge ve Kulüp Başkanımız Ersan Odaman’a verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com