Ana sayfa » Güncel » “İKİ GRUP ŞİRKETİMİZLE İLK DEFA EGE’NİN EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI LİSTESİNDE İLK ÜÇTE YER ALDIK..”

“İKİ GRUP ŞİRKETİMİZLE İLK DEFA EGE’NİN EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI LİSTESİNDE İLK ÜÇTE YER ALDIK..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından açıklanan “Ege Bölgesi’nin En Büyük 100 Sanayi Kuruluşu” listesinde SOCAR Türkiye, grup şirketlerinden ikisiyle ilk üçte yer almayı başardı. 
 
Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden STAR Rafineri ve Petkim, EBSO’nun açıkladığı, “Ege Bölgesi’nin En Büyük 100 Sanayi Kuruluşu” listesinde ilk üç içerisinde yer almayı başardı.

EBSO’nun, bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının 2020 yılı üretim hacmi ve satış performansları üzerinden yaptığı değerlendirmeyle hazırladığı listede ilk sırayı STAR Rafineri aldı. 2020 yılında gerçekleştirdiği 10,3 milyon ton üretim ve toplam satışlarda ulaştığı 24 milyar TL ile Ege Bölgesi’nin en büyük sanayi kuruluşları içinde 1’inci sıraya yerleşen STAR Rafineri, kuruluşundan bu yana sürekli yükselen performansını sürdürdü.

Türkiye’nin işlenmiş petrol ürünleri ihtiyacının yaklaşık %25’ini tek başına karşılayan STAR Rafineri, pandemi döneminde yaşanan zorlu şartlara rağmen bu başarılı performansı göstererek dikkat çekti.

Petkim ise 3,1 milyon ton üretim ve üretimden satışlarda 8,7 milyar TL elde ederek aynı listede 3’üncü sırada yer aldı. Pandeminin etkisiyle küresel tedarik zincirinde yaşanan aksamalara karşın 2020 yılı boyunca üretimini aralıksız sürdürmeyi başaran Petkim, dünyada pek çok petrokimya şirketinin üretimini kısıtlamak ya da durdurmak zorunda kaldığı bu dönemde yüzde 88’e ulaşan kapasite kullanım oranıyla önemli bir performansa imza attı. 

STAR Rafineri ve Petkim’in aldığı başarılı sonuçları değerlendiren SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, “Yılda 4,8 milyon ton motorin ve 1,6 milyon ton naftanın yanı sıra, jet yakıtı ve LPG gibi ürünlerin de üretimini gerçekleştiren STAR Rafineri, iç piyasaya sunduğu bu stratejik ürünler sayesinde Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına önemli katkı sağlıyor. 

Ekim 2018’de resmi açılışını yaptığımız STAR Rafineri’nin, kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen ilk kez katılım gösterdiği bu değerlendirmede, Ege Bölgesi’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında 1’inci sırada yer almasından büyük gurur duyuyoruz. Listede aynı zamanda bir diğer grup şirketimiz olan Petkim’in 3’üncü sırada yer alması da bizleri ayrıca gururlandırıyor.

Böylelikle ilk defa iki grup şirketimiz ile Ege Bölgesi’nin en büyük sanayi kuruluşları içinde ilk üçte yer almış olduk. Türkiye’de stratejik alanlarda faaliyet gösteren iki dev tesisimiz ile üretimdeki gücümüzü ortaya koymaya ve ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı..

blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com