Ana sayfa » Güncel » “BİZE GELEN HİÇ BİR ÖLÜM RAPORUNDA, KORONAVİRÜS YAZMADILAR..”

“BİZE GELEN HİÇ BİR ÖLÜM RAPORUNDA, KORONAVİRÜS YAZMADILAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- Sağlık Bakanlığı verilerine göre koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşların sayısı 40 bini geçti, rekor ise 394 ölüm ile 30 Nisan 2021’de kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç vefat sayılarına ilişkin TELE 1’den Engin Açar’a konuştu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre koronavirüs kaynaklı ölen yurttaşların sayısı 40 binin üzerinde, 24 saatte kaydedilmiş en yüksek vefat sayısı ise 394 ölümle 30 Nisan’da yaşandı.

Açıklama yapan Koç, “Yaklaşık bir aydır ölüm oranında bir artma var. Geçen yılın son üç ayında rakamlar 2-2.5 katına çıkmıştı. Yine ona yaklaşan bir süreç söz konusu. Normalde girdiğimiz 200-210 ölüm sayısı, 350-400 civarında seyrediyor. Geçen yıla göre yüzde 20-30 bir artış var.

Bulaşıcı hastalık nedeniyle ölenlerin sayısı, pandeminin başlangıcından bugüne kadar olan sürede 20 binin biraz üzerinde. Hastanelerin yoğun bakımlarındaki yoğunluğun aynısı bize de yansıyor.

Bize gelen hiçbir ölüm raporunda, koronavirüs yazmadılar. Bugüne kadar hiç gelmedi öyle bir rapor. Bugüne kadar direkt koronavirüs nedeniyle ölen insan biliyorum ama böyle bir rapor gelmedi” ifadelerini kullandı.

ALİBEYKÖY GASİLHANESİ YİNE YOĞUN!

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşların cenazeleri Alibeyköy Gasilhanesi’ne getiriliyor.

Cenaze araçlarının art arda getirildiği gasilhane de, tabutlar yan yana dizilmiş. Bir mahalle sakini, yoğunluktan dolayı ek binalar yapıldığını belirtti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com