Ana sayfa » Güncel » ÖZEL HASTANELER DEVLET HASTANELERİNDE YER BULAMAYAN KORONA’LI VATANDAŞLARI ADETA SOYUYOR!..

ÖZEL HASTANELER DEVLET HASTANELERİNDE YER BULAMAYAN KORONA’LI VATANDAŞLARI ADETA SOYUYOR!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Devlet hastanelerinde yer bulamayan hastalar gittikleri özel hastanelerde, adeta soyuluyor. Özel hastaneler hastalarına, solunum cihazlarını 5 bin lira kiralıyor

Koronavirüs vaka sayılarında artış devam ederken; yurttaşlar devlet hastanelerde yer bulamıyor.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ile üniversite hastanelerinde yakınlarına yer bulamayan yurttaşlar, özel hastanelere binlerce lira ödemek zorunda kalıyor. Yurttaşlar, özel hastanelerin solunum cihazı bile kiralattığını anlatarak duruma isyan ediyor.

12 SAAT YOĞUN BAKIMDA BEKLETİLDİ..

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Hacer Koçkaya isimli bir yurttaş, 20 Nisan’da 80 yaşındaki kayınvalidesi Sultan Koçkaya’ya Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs teşhisi konulmasına rağmen 12 saat boyunca yoğun bakım yatağı bulamadığını ve acilde bekletildiğini söyledi.

HASTA YATIŞI İÇİN 15 BİN LİRA..

Hacer Koçkaya, yaşadıklarını şöyle anlattı: ”Kayınvalidem 20 Nisan’da sabah saat 9’da acile giriş yaptı ve yoğun bakımlarda boş yatak bulunamadığı için akşam saat 9’a kadar bekletildi. Tüm İstanbul’da özel ve devlet hastanelerinde boş yatak aradık. Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi, bize ‘Hiçbir yerde boş yatak bulamıyoruz’ dedi. En son Bahçeşehir Liv Hospital Hastanesi’nde yer bulabildik ve başka çaremiz olmadığı için kayınvalidemi oraya götürdük. Bizden bir haftalık yatış için 15 bin TL istediler. 3 bin TL’sini elden 12 bin TL’sini ise EFT yaparak ödedik.”

AKP’Lİ PATRON 5 BİN LİRAYA SOLUNUM CİHAZI KİRALIYOR..

AKP’li patron Ethem Sancak’ın kardeşi Haydar Sancak’ın ortağı olduğu Liv Hospital Hastanesi’nin binlerce liraya solunum cihazı kiralattığını da anlatan Koçkaya sözlerini şöyle tamamladı: ”Özel hastane bizden bir de yüksek akışlı oksijen cihazı kiralamamızı istedi. Bu cihazı üreten şirketin numarasını verdiler ve aradığımızda şirket bu cihazı 5 bin TL’ye kiraladığını söyledi. Bu durum karşısında çok şaşırdık. Yoğun bakıma hasta getirdik ve solunum cihazınız yok mu? diye sorduk ancak yanıt alamadık. Paramız olduğu için hastamızı hastaneye yatırabildik. Parası olmayan biri ölecek mi? Ayrıca, özel hastaneye toplam 20 bin TL ödememize rağmen başka masraflarınız da çıkacak dediler.”

BAĞIŞ ADI ALTINDA AMBULANS ÜCRETİ..

Meryem Özbey isimli bir yurttaş ise eski AKP Milletvekili Metin Külünk’ün ailesine ait olan Erdem Hastanesi’nin koronavirüs hastası teyzesinden bağış adı altında 7 bin 500 TL yoğun bakım ücreti ve ayrıca bir de ambulans ücreti istediğini söyledi. Özbey, Pendik Bölge Hastanesi’nin ise gecelik 200 TL ücret talep ettiğini, kan tahlili, muayene ve tomografi ücreti adı altında da bin 450 TL aldığını açıkladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir başka yurttaş ise Kayseri’deki Özel Erciyes Hastanesi’nin Covid-19 hastasını yakınından gecelik yoğun bakım ücreti adı altında 2 bin 500 TL ücret talep ettiğini, bu kişinin özel hastaneye toplam 13 bin TL’lik ödeme yaptığını anlattı.

YOĞUN BAKIM ÜCRETİ: 2 BİN 500 LİRA..

İsminin açıklanmasını istemeyen bir başka yurttaş ise Kayseri’deki Özel Erciyes Hastanesi’nin koronavirüs hastasını yakınından gecelik yoğun bakım ücreti adı altında 2 bin 500 TL ücret talep ettiğini, bu kişinin özel hastaneye toplam 13 bin TL’lik ödeme yaptığını anlattı.

KAMULAŞTIRIN ÇAĞRISI..

Ankara Tabip Odası, dün yaptığı açıklamada, devlet hastanelerinin dolması nedeniyle özel hastanelere gitmek zorunda kalan yurttaşlara ilişkin bir açıklama yapmış, ATO açıklamasında, ”Sağlık hakkı anayasal bir haktır. Her yurttaş eşit ve ücretsiz sağlık hakkına erişmelidir. Topluma karşı sorumluluğunuzu yerine getirin. Özel sağlık kuruluşlarını derhal kamulaştırın, şayet bunu yapamıyorsanız derhal gereğini yapın” ifadelerini kullanmıştı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com