Ana sayfa » Güncel » İzmir Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Coşkusunu Zirveye Taşıdı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Coşkusunu Zirveye Taşıdı..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün ulusumuzun geleceği olan çocuklarımıza armağan ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda anlamlı etkinlikleri yaşama geçiriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı ve İZELMAN A.Ş.’nin iş birliği ile Cumhuriyetimizin yapı taşlarından olan milli değerlerimizin yeni nesillerce kavranması ve sahiplenilmesi amacıyla gerçekleştirilen Enstrümantal Müzik Yarışması ve Vex Robotik Turnuvası vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gördü.

EducatHUB ortaklığında gerçekleştirilen turnuvaya Türkiye ve Azerbaycan’dan binlerce öğrenci özgün projeleri ile katıldı.

Takımlar halinde yarışmaya katılan öğrenciler İlköğretim seviyesinde Okyanus Kirliliği, Ortaöğretim seviyesinde ise Siber Güvenlik konularında fikir geliştirdi. Problemlere karşı ürettikleri çözümleri Vex Code Vr üzerinden kodlayarak proje haline dönüştürdü.

21 Nisan 2021 tarihinde açıklanan 30 finalist, online ortamda projelerini jüriye sunacaklar. Jüri değerlendirmesinin ardından kazananlar 23 Nisan’da açıklandı.

Kutlamalar kapsamında organize edilen 23 Nisan Enstrümantal Yarışması da, Cumhuriyet değerlerimizin yeni nesiller tarafından yaşam biçimi olarak benimsenmesi, kutlamaların çocuklar için akılda kalıcı ve katılımcı hale gelmesinin sağlanması amacıyla, İzmir genelindeki çocukların katılımına açık, iki aşamalı ve serbest katılımlı olarak düzenlendi.

2 Nisan 2021 tarihinde açıklanan 10 finalist, İzmir Marşı performanslarını online ortamda jüriye sundular. Jüri değerlendirmesinin ardından kazananlar 23 Nisan’da açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in vizyonu ile, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen, insan haklarına saygılı, sorumluluk sahibi erdemli bireyler yetiştirmek ve bilimsel kültürü yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli etkinlikler planlayarak çalışmalarına devam ediyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com