Ana sayfa » Güncel » İZMİR BAROSUNDAN BAKAN YANIK’A ÇAĞRI; “İSTİFA ET!..”

İZMİR BAROSUNDAN BAKAN YANIK’A ÇAĞRI; “İSTİFA ET!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu devlet korumasındaki A’ya devretti.

Çocuk evlerinde kalan A’nın gizlilik hakkı dünya çocuk gününde ihlal edildi. Bakan Yanık’ın 10 yaşındaki çocuğa ‘Ramazan dolayısıyla’ bir şey ikram etmediğini söylemesi de ayrıca tepkilere sebep oldu. 

İzmir Barosu’ndan bu ihlale yönelik çok sert tepki geldi. Baro yaptığı açıklamada, “Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni, Çocuk Koruma Kanunu’nu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ihlal eden ve suç oluşturan bu açıklaması nedeniyle Bakan Derya Yanık’ı istifaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

İzmir Barosu’ndan yapılan açıklama ise şu şekilde:

“BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin uygulanmasından ve  izlenmesinden sorumlu olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 23 Nisan nedeniyle Bakanlıkta ağırlanan çocuğun koruma altında olduğuna dair kişisel verilerini ifşa etmiş, 23 Nisan kutlamasında ramazan vurgusu yaparak din ve duygu istismarı gerçekleştirmiş ve misafir edilen çocuk nezdinde bütün çocukların yüksek yararları başta olmak üzere yaşama, hayatta kalma, sağlık, gelişim, katılım gibi birçok hakkına zarar vermiştir. Bu yaklaşım ilgilinin çocuk haklarından ve  pedagojiden bihaber olduğunun kanıtı niteliğindedir.

Henüz 10 yaşındaki bir çocuğa çikolata ikram etmemeyi marifet sayan ve bunu ekran önünde  onaylatmaya çalışan bu zihniyet telafi edilemeyecek zararlara yol açmaya devam etmektedir.

Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni, Çocuk Koruma Kanunu’nu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ihlal eden ve suç oluşturan bu açıklaması nedeniyle Bakan Derya Yanık’ı istifaya davet ediyoruz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com