Ana sayfa » Güncel » “ANAYASANIN BAŞLANGIÇ KISMINDAN İTİBAREN; “ATATÜRK VE “TÜRK” İFADELERİ ÇIKARILACAK..”

“ANAYASANIN BAŞLANGIÇ KISMINDAN İTİBAREN; “ATATÜRK VE “TÜRK” İFADELERİ ÇIKARILACAK..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşe yazısında ‘anayasanın başlangıç kısmından itibaren Atatürk ve Türk ibarelerinin çıkarılacağını, yerine, ‘Türkiyelilik’ ibaresinin konacağını ileri sürdü.

“Bıkmadan yineliyorum; tesadüf değil…” diyen Takan, “İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi… Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması… Eş zamanlı Türk müziği korolarından Türk ibaresinin kaldırılması… Ve ATATÜRK’ün Türk Silahlık Kuvvetleri yönergelerinden silinmesi… Tüm bunların en üzerinde yürüyen yeni anayasa tezgahları” ifadelerine yer verdi.

Takan, yazısında şunları kaydetti:

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NDE sadece irticanın önünün açılmasıyla yetinilmedi. ATATÜRK de kaldırıldı! Subay ve astsubay yetiştirmek için verilen kursların yönetmeliğinden “Atatürk” ve “Atatürk ilkeleri” ifadeleri çıkartıldı.

SÖZCÜ’den Saygı abi (Öztürk) –sadece çok önemli diyemeyeceğim- çok hayati bir haberi Türkiye’ye duyurdu. Saygı abi “Atatürk, askerlerin kurs yönergesinden çıkarıldı” başlıklı yazısına, ”Astsubay okullarıyla, Harp Okulu’na öğrenci alımlarıyla ilgili yönergede, ‘İrticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olmak’ hükmü kaldırıldı, yerine “Terör örgütlerine veya milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen gruplarla üyelik, iltisak ya da irtibatlı bulunmamak” koşulu getirildi. Bu konu tartışılırken, bugüne kadar hiç duymadığınız bir konuyu aktaracağım” diye giriyor… Yönergelerden ATATÜRK ve ATATÜRK ilkelerinin nasıl çıkarıldığını madde madde anlatıyor.

SÖZCÜ’nün dün manşetten duyurduğu bu kan dondurucu gelişmeyi içeren yazıyı kesip arşivleyin ve aşağıdaki satırlarımızı da bir kenarına iliştiriverin…

Bıkmadan yineliyorum; tesadüf değil…

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi… Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması… Eş zamanlı Türk müziği korolarından Türk ibaresinin kaldırılması… Ve ATATÜRK’ün Türk Silahlık Kuvvetleri yönergelerinden silinmesi… Tüm bunların en üzerinde yürüyen yeni anayasa tezgahları…

Provaları bitiyor, tasarladıkları elbiseyi üstümüze giydirmek üzereler!..

Türk Silahlı Kuvvetleri yönergelerinde ATATÜRK’ün çıkarılması ne anlam ifade ediyor biliyor musunuz?…

“Yeni anayasa”yı tarif ediyorlar… Test ede ede!..

“Yeni anayasa”nın ayak izleri… Anayasada ne olup olmayacağının habercisi… Tarikat, cemaatler ana unsur olurken ATATÜRK ve Türk lanetli hale getiriliyor… Gidişat bu!..

“Türk” ibaresi bir etnisiteyi tarif ediyor gerekçesiyle “Türk”ün olmayacağı bir anayasa…

Anayasanın başlangıç kısmından itibaren ATATÜRK ve Türk çıkarılacak… Yerine, “Türkiyelilik” konulacak. Türkiye; “Türk, Kürt ve Arapların (Suriyelilerin de vatandaşlık almasıyla birlikte artacak Arap nüfus nedeniyle) ortak vatanı” olarak da tanımlanabilir.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Ordusu kalkar “Türkiye Ordusu” kullanılır…

Devlet kadroları, etnik yapılara kadrolar tahsis edilerek yapılandırılır;

Lübnan gibi mesela…. Cumhurbaşkanı Türk-Sünni, Meclis Başkanı Kürt, Bakanlar Türk –Kürt- Arap vs…

Irak da böyle ama Lübnan’da yazılı yasal halde. Irak’ta teamülle uygulanıyor. Bizde de yazılı hale getiriverirler. Ne olacak ki!..

★ ★ ★

Herkes dinini özgürce yaşasın bahanesiyle tarikat ve cemaatlerin faaliyetlerinin yasal garantiye alınması…

Meclis, “başkan”ın danışma meclisi haline getirilir, kalan cücük yetkileri de budanır…

Bütün bunlar tabii ki; insan hakları, ifade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü adına yapılır…

Başkent’te İstanbul oluverir… (Hilafetin geri gelmesi ile birliktye)

Aslında işin özü şu: Çok iyi biliyorlar ki; ATATÜRK eşittir Türkiye Cumhuriyeti… ATATÜRK’ü silersen, çıkarırsan Türkiye Cumhuriyeti’ni dönüştürebilirsin. Tek yol bu… Yapılan da bu!.. ATATÜRK’ü çıkarmak hem böyle görsel olarak hem de devletin kurumsal yapısından çıkarmak… Böylece yeni anayasayla birlikte devlet yeniden kurulacak. Kurucu babaları bunlar olacak!..

Hani bir zamanlar “Cumhuriyet”i kullanarak “2’nci Cumhuriyet” palavraları ve tezgahları yapılıyordu ya… Milleti kandırmak için…Daha yenisini daha iyisini icat etmişler gibi!.. Cumhuriyet ibaresinin hayallerimizde, rüyalarımızda bile yasaklanacağı günlere yaklaşıyoruz. Yerine “… federasyonu” nun konulacağı günlere. Buraya yazmaya ar ediyorum. Benim bildiğimi siz de biliyorsunuz!..

“Devletin dini İslam’dır” diye de yazarlar. “Milletin istediği bir anayasa olacak” dediklerine göre bunu kastediyorlardır herhalde!..

ATATÜRK’ü milletin, devletin içinden çıkarıp atmayı başarabilirlerse!..

Acaba, Suriye’de bize bir pratik yaptırmış olabilirler mi?..

“Afrin’i Afrinliler, Cerablus’u Cerabluslular yönetecek… Rakka Rakkalılarındır, İdlib İdliblilerindir” deyip duruyorlardı…

Afrin’de Kürtler, Cerablus’ta Türkmenler, İdlib’te cihatçılar…

Anayasadan ATATÜRK çıkarsa, Türk çıkarsa… Türk kültüründen Türk ibaresi çıkarsa, Türk Ordusu tarikatlara, cemaatlere emanet iktidarın ordusu haline gelirse… ATATÜRK’ün dediği gibi, devleti yüksek Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti yıkılır….

Biz işin oraya gideceğini, yıkılınca da yerine birilerinin şu anda hakim grupların nasıl bir yeni devlet hayal ettiklerini konuşuyoruz. Montrö’den çıkmaya, Lozan’ı değiştirmeye göz kırpmak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin yıkılmasını göze almak demektir. İstiklal Savaşı yürütmüş Gazi Meclis’in de etkisizleştirilmesiyle ortaya başka bir şey çıkmaz. Yıkım çıkar!.

Ülke yönetimine hakim grupların beyanlarına, kararlarına, uygulamalarına bakılırsa da bu söylediklerimizden başka bir şey ortaya çıkmaz. Belki hepsi gerçekleş(e)mez ama temelsiz ana kolonları olmayan bir yapı üzerine gevşek, üflesen yıkılacak bir yapı oluşur.

Yeni anayasaya bölücü bir nitelik kazandıracak (yani, etnik gruplara dini-mezhepsel gruplara, kadrolar özel haklar vs tanınması) hususların bahanesi olarak; 84 milyonu temsil eden, herkesin isteklerini yansıtan bir anayasaya söylemine bağlandığını da görmemek için kör olmak lazım!.. Bu durumu sadece İslami gruplar açısından düşünmeyelim. Rumlar ve Ermeniler açısından da bakmak lazım. Mesela; Fener Rum Patrikhanesi de özerklik kazanacak mı?..

Hedef 2023!..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com