Ana sayfa » Yerel » TEZCAN; “24 DERSLİKLİ OKULUN TEMELİNİ ATTIK, DAHA GÜÇLÜ BİR ALOSBİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ..”

TEZCAN; “24 DERSLİKLİ OKULUN TEMELİNİ ATTIK, DAHA GÜÇLÜ BİR ALOSBİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Odası’nın ( İZTO) destekleriyle, Mesleki Eğitim birliği Protokolü kapsamında; Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ ) hizmet verecek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli atıldı. 

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, ALOSBİ Müteşebbis Heyeti Üyeleri ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan ile sanayicilerin katılımıyla 14 Mart 2021 tarihinde temeli atılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 23 bin 486 metrekarelik bir alanda yer alacak ve tamamlandığında 24 derslikli olacak. 

Türkiye’nin her yerinden gelecek öğrencilerin barınması için yurt binasının yanında spor salonunun da içinde yer aldığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sanayinin ihtiyaç duyduğu teknik ara eleman ihtiyacına da cevap verecek. 
2022-23 öğretim yılında hizmet vermesi planlanan okul, yetiştireceği kalifiye ara eleman sayesinde bölgeye yeni yatırımların çekilmesine de yardımcı olacak. 

ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan pandemi önlemleri nedeniyle dar bir katılımla gerçekleştirilen törendeki konuşmasında; Ar-Ge ve inovasyonun artan önemine vurgu yaparak, sanayimizin ara eleman ihtiyacının artması, Aliağa ve çevresindeki Menemen ve Bergama gibi ilçelerde hızlı sanayileşme, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin hem sosyal sorumluluğunu yerine getirmek hem de bölge işletmelerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ALOSBİ ’nin kendi bünyesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurma ihtiyacını dile getirdi. 

Tezcan ayrıca; ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin stratejik hedeflerinden bahsederek, kaliteli eğitim ve öğretim ortamının yaratılması, sanayinin ihtiyaçlarına cevap verebilen kalitede işgücünün sağlanmasına yönelik olacağını belirtti. 

Temeli atılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür eden Tezcan, Daha da güçlü ALOSBİ için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com