Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ RUHSATSIZ SİLAHA GEÇİT VERMEDİ!..

ALİAĞA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ RUHSATSIZ SİLAHA GEÇİT VERMEDİ!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanununa muhalefet konusu ile ilgili olarak yürütülen saha çalışmaları ve devriye hizmetleri esnasında;

Asayiş Büro Amirliği tarafından yürütülen araştırmalar neticesinde, bazı şahısların silah alımı yaptığı ile ilgili olarak çeşitli bilgiler elde edildi.

6 ayrı adreste eş zamanlı olarak yapılan aramalar neticesinde, E.D. isimli şahsın ikametinde, 1 adet 7.65 mm tabanca ve bu silaha ait şarjör ile iki adet tabanca fişeği, E.D. isimli şahsın kullandığı başka bir adreste de 2 adet av tüfeği kartuşu elde ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre yürütülen soruşturma kapsamında olay ile ilgisi olan, O.A., N.Ö., S.K., Y.E.E. isimli şahıslar yakalanmış, Y.E.E. isimli şüphelinin ikametinde yapılan aramada saksı içerisine ekili vaziyette hint keneviri bulundu.

N. Ö., S. K. ve Y. E. E. İsimli şüpheliler hakkında silah ticareti yapmak suçundan, adli makamlar tarafından Adli Kontrol Şartıyla serbest, E.D. ve O.A. isimli şüpheliler hakkında 6136 SKM suçundan adli işlem yapılmış olup, şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ayrıca, Devriye Hizmetleri Büro Amirliği tarafından, İlçe genelinde yürütülen devriye hizmetleri esnasında durdurulan bir araçta, adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda yapılan arama neticesinde, 1 adet 7.65 mm çapında kurusıkıdan bozma tabanca ve bu silaha ait şarjör ile 3 adet tabanca fişeği ve uyuşturucu madde içiminde kullanılan malzeme elde edildi.

Araç içerisindeki A.T., Ö.Y. ve H.D. isimli şahıslar konu ile ilgili olarak yakalandı, şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com