Ana sayfa » Siyaset » “İNSANIMIZ AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA, MİLLET ACIYI KALBİNDE VE CEBİNDE HİSSEDİYOR..”

“İNSANIMIZ AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA, MİLLET ACIYI KALBİNDE VE CEBİNDE HİSSEDİYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ekonomi paketiyle ilgili bir soruya, eskimiş ve metal yorgunluğu yaşayan AKP iktidarının 18 yıl önce açıkladıkları acil önlem planının aynısı olduğunu, kendini tekrarlamaya başladığını ve yeni bir reform, program koyacak durumda olmadığını söyledi.

“İNSANIMIZ AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA..”

Türkiye’nin derin bir ekonomik krizin içinde olduğunu, krizin başta işsizlik olmak üzere sosyal sonuçlar vermeye başladığını belirterek, “Bundan sonra ekonomik krizden çok ekonomik buhrandan söz edilebilir. Yoksullaşan halkın sosyal sonuçları ortaya çıkmaya başladı. İnsanlarımız hakikaten açlıkla karşı karşıya. İnsanın güvenlik ve açlık gibi iki içgüdüsü var. Covid-19 salgınının artması ekonomik yanlışlardan kaynaklıdır. Merkez Bankasındaki dövizin eritilmiş olması, bunun sağlıktaki bir sosyal sonucudur” dedi.

“MİLLET ACIYI KALBİNDE VE CEBİNDE HİSSEDİYOR..”

SGK’da büyük bir açık olduğunu vurgulayan Çıray, vatandaşın SGK primlerini ödeyemez hale geldiğini söyledi. Toplumda anti depresan kullanımındaki artışa dikkat çeken Doktor Çıray, “Hayatın dayanılmaz, çekilmez hale geldiğinde ortaya çıkan intiharlar esasen sosyal bir hadisedir. Biraz da zemini varsa o şahısta bu durum eylem haline dönüşür. Türkiye bunları tartışmalıdır. Millet acıyı kalbinde ve cebinde hissediyor. Bu iktidarın alacağı ekonomik kararlar, dış politikayla yapacağı adımlar dış dünyada itibar görmüyor” eleştirisinde bulundu.

“AŞILAMA TAM BİR SKANDAL..”

Ülkedeki aşılama sürecini “Tam bir skandal” sözleriyle değerlendiren Doktor Çıray, sürekli ertelendiğini, farklı rakamlar verildiğini, bir ülkeyle angajmana girilerek aşı paketinin çeşitlendirilmediği eleştirisinde bulundu. Kanada’nın alması gereken aşı miktarının iki katı aşı satın aldığı örneğini vererek, “Türkiye’de şu anda aşılama sayısı inanılmaz düştü. Bizim günde en az 500 bin insanımızı aşılamamız lazım. En iyi haldeyken günde 200 bine çıktılar. Türkiye nüfusunun 70 milyonuna yakınının aşılanması lazım. Bunu böldüğünüz zaman iki seneyi geçiyor. Bu kadar aralıklarla aşı yaparsanız o zinciri kıramazsınız. Bunun sebepleri siyasi mi? yoksa Merkez Bankası’ndaki eksi rezerv mi? Türkiye şeffaf yönetilmediği için tam olarak bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

MISIR KONUSUNDA GAZA GETİRİLMİŞLER..

Türkiye Mısır ilişkileriyle ilgili Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili bir soruya İYİ Partili Çıray, Suriye ilişkilerindeki olumsuzlukları anımsatarak, “Öyle anlaşılıyor ki aynı Saddam’a yaptıkları gibi bu arkadaşları gaza getirdiler. Ancak biz bunun bedelini çok ağır ödedik. Ekonomik ilişkilerimiz bozuldu. Sonra bu durum siyasi olarak Doğu Akdeniz’de karşımıza çıktı. Mısır’ın Yunanistan’la yaptığı anlaşmada, 28. Boylamı geçmemiş olmasına teşekkür edecek bir devlet haline düşürdüler bizi” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İÇERİDE, DIŞARIDA BAŞARISIZ İKTİDAR..

İktidarın içeride ve dışarıda başarısız olduğunun altını çizen Çıray, hiçbir devlet deneyimi olmayan, dilekçenin altından başka bir yere imza atmamış insanlarla devletin yönetilemeyeceğini vurguladı. Turizm Bakanlığı’nı Turizmci bir iş adamına verildiğini, Sağlık Bakanlığı’nı özel hastanesi olan birisine verildiğini anımsatan Çıray, ABD’nin bile bu kadar liberal olmadığı eleştirisinde bulundu.

DEVLET ŞEFFAF YÖNETİLİR..

ABD Türkiye ilişkilerindeki son durumla ilgili bir soruya Çıray, Rusya’dan alınan S-400 füzelerini, yolsuzluk tabanlı darbe girişimi olarak değerlendirdiği 17-25 Aralık sürecini ve Halk Bank sorunlarını anımsattı. Çıray devletin meşruiyetine gölge düşürülerek yönetilemeyeceğini vurgulayarak, ABD Türkiye ilişkilerinde sorunların devam ettiğini sözlerine ekledi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com