Ana sayfa » Yerel » İZELMAN A.Ş’NİN ALİAĞA’DA HİZMETE AÇTIĞI KREŞ VE ANAOKULUNDAYDIK BUGÜN..

İZELMAN A.Ş’NİN ALİAĞA’DA HİZMETE AÇTIĞI KREŞ VE ANAOKULUNDAYDIK BUGÜN..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bu yılın başında hizmete giren ve İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZELMAN A.Ş. tarafından işletilen Kreş ve Anaokulundaydık bugün.

18-72 ay arası çocukların kayıt olduğu anaokulu 07.00-18.00 saatleri arası hizmet veriyor 100 öğrenci kapasitesi olan Anaokulunda şimdilik 35 minik öğrenci eğitim görüyor.

Kayıtların, Aliağa Yerel Hizmetler Müdürlüğünden yapıldığı okulda yıl içinde çeşitli eğitici geziler de düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN kreş ve anaokulunda, STEM, Yaratıcı Drama, Temel Jimnastik, Çocuk Yogası, Görsel Okuma, Robotik Kodlama, Satranç, İngilizce atölyeleri de düzenleniyor.

Okulun genç öğretmenlerinden Yasemin Durdabak okulla ilgili şu bilgileri verdi;

“7 TEMEL BRANŞTA DERSLERİMİZ MEVCUT, 35 ÖĞRENCİ İLE FAALİYET GÖSTERİYORUZ.”

“Okulumuz 4 Ocak 2021 tarihinde açıldı. Eğitimimiz sabah 07:00 akşam 18:00 saatleri arasında veriliyor. Görsel Okuma, Robotik Kodlama, Satranç, STEM, Yaratıcı Drama, Temel Jimnastik, Çocuk Yogası ve İngilizce olmak üzere 7 temel branşta derslerimiz mevcut. Kreş ve Okulumuzun öğrenci kapasitesi 100 olup halen 35 öğrenci ile faaliyetimize devam etmekteyiz.”

-Fatma Hanım, siz mahallenizdeki bu okulla ilgili ne düşünüyorsunuz?

“TÜM VELİLERE SESLENİYORUM, ÇOCUKLARINIZI BURAYA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GÖNDEREBİLİRSİNİZ..”

Fatma Divrik-Siteler Mahallesi Muhtarı; “İZELMAN A.Ş. Mahallemizde çok güzel bir Anaokulu ve Kreş açtı. Bu okulun Aliağa’mız için çok büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımız için hem bakım hem eğitim hem de Atatürkçü nesiller yetiştirmek adına son derece uygun bir ortam olduğu gördüm.

Binanın yapısı, fiziki özellikleri ve bölümleriyle son derece özel bir ortam hazırlanmış minik öğrenciler için. Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e bizlere burayı kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Tüm Mahalle sakinlerimi ve Aliağa’lı hemşehrilerime sesleniyorum, çocuklarınızı buraya gönül rahatlığıyla gönderebilirsiniz..”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Müdürü Günal Biçer ise okulla ilgili şunları söyledi;

“Bütün ekip olarak gösterdiğin hassasiyet için teşekkür ederiz. Burası için yaklaşık olarak 2 yıllık bir emek sarf edildi. Sayın Başkanımız Tunç Soyer, İZELMAN Müdürümüz Burak Bey, İZELMAN’da görevli biraz önce konuşan ve burada olmayan arkadaşlarımızın burada çok ciddi emek ve katkıları var. İZELMAN Aliağa’da olduğu gibi İzmir’in diğer ilçelerinde yaklaşık 20-25 senedir bu hizmeti vermekte.

Aliağa’nın şöyle bir hassasiyeti var, bulunduğumuz yer İtfaiye birimi ile benzin istasyonu arasında 4 dönümlük bir alana kurulu ve yaklaşık 900 metrekare kapalı alanı olan bir tesis. Bu da tabi gerek okulun eğitim kadrosunu, gerek öğrencilerimizi gerekse de velilerimizi son derece rahatlatıyor. Aliağa çok farklı bir kent. Farkı çok hızlı büyümesinden kaynaklanıyor. Ulusal ekonomimize en büyük katkıyı sağlayan dördüncü-beşinci kentimiz.

“BURADA ALİAĞA BELEDİYESİNE AİT BİR KREŞ VARDI, ONUN KAPATILMASI SONUCU BÖYLE BİR GEREKSİNİM ORTAYA ÇIKTI..”

“Burada daha önce 90’lı yılların başından 2015’in ilk aylarına kadar ilçe belediyesine ait bir kreş vardı. Onun kapatılması sonucu böyle bir eğitim kurumuna olan ihtiyaç gündeme geldi ve bunun sıkıntısı yaşandı. Halkımız ve Muhtarlarımızla yaptığımız görüşmelerde buna yönelik ihtiyaç net bir şekilde belirlenmiş oldu.

Bu kente Büyükşehir Markası ve İZELMAN önderliğinde bir eğitim merkezinin yapılmasından hem şahsım hem de Aliağa Halkı adına son derece mutlu oldum..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com