Ana sayfa » Siyaset » “DANIŞTAYIN ANDIMIZ KARARI SİYASİ BİR KARARDIR, SKANDALDIR..”

“DANIŞTAYIN ANDIMIZ KARARI SİYASİ BİR KARARDIR, SKANDALDIR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Meclis genel kurulunda konuşan İYİ Parti Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Danıştay 8. Dairesi’nin öğrenci andının okutulması yönündeki kararına tepki gösterdi. Dervişoğlu konuşmasında doktorlar ve sağlık çalışanlarının sorunlarını da gündeme getirdi.

DANIŞTAY KARARI SKANDAL..

İktidarın öğrenci andının kaldırılması kararını çözüm sürecinde alınan skandal bir karar olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, “PKK’ya verilen tavizler kapsamında andımızın kaldırılması kararının bugün Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından yeniden teyit edilmesi tarafımızca kabul edilmesi mümkün olmayan bir durumdur; büyük bir kaygı içerisindeyiz.

Bu İYİ Parti olarak kabul edilemez bir karardır. Danıştay, siyasi konjonktürün ortaya koyduğu etkenlerin altında kalarak skandal bir karara imza atmış ve millî vicdanları yaralamıştır. Andımızın Anayasa ve üst hukuk normları açısından hiçbir hukuki aykırılığı bulunmamaktadır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

SİYASİ BİR KARAR..

Öğrenci andıyla çocuklara benimsetilmek istenen değerlerin Türk milleti ve Anayasaya aykırı olmayan temel değerler içerdiğini, verilen kararın siyasi bir olduğunu belirten Dervişoğlu, “Hâl böyleyken andımızın kaldırılması hukuki bir karar olarak anlaşılamaz, siyasi bir karar olarak telakki ediyoruz. Türk milletinin bağrında, Türk topraklarında ve Türk Bayrağı’nın gölgesi altında “Türk’üm.” demek de suç sayılamaz. Bu aymazlığın zaman kaybetmeden ortadan kaldırılması en önemli beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN SÖZÜNÜ TUTMADI..

Son bir yılda yaşanan pandemi sürecinde değerleri daha çok anlaşılan doktorlar ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı tebrik ederek sorunlarını gündeme getiren Dervişoğlu, “Bu özel ve anlamlı günde sağlık çalışanlarının sorunlarını ele almamız gerek. Salgınla mücadelede en ön safta yer alan tüm sağlık çalışanlarımız öncelikli olarak korunmalı ve kollanmalıdır. Alkışlamak önemlidir ama yeterli değildir.

Fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarının özlük hakları ve maddi ek prim desteği mutlaka verilmelidir. Sayın Erdoğan, Ak parti seçim beyannamesinde hemşirelere 3600 ek gösterge imkânı verileceğini açıklamasına rağmen konuyla ilgili en ufak bir adım atılmamıştır. İYİ Parti olarak ek göstergeyle ilgili Meclise verdiğimiz önergeler de Ak parti oylarıyla reddedilmiştir. Ayrıca, Sayın Genel Başkanımızın dile getirdiği gibi pandemi virüsüyle mücadele ederken Covid-19’a yakalanıp vefat eden tüm sağlık çalışanlarımızın ayrım yapılmaksızın şehit sayılması gerektiğine inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

SAĞLIKTA ŞİDDET SORUNU ÇÖZÜLMELİ..

Sağlık çalışanlarının bir diğer önemli sorunun şiddete uğramaları olduğunu anımsatan Dervişoğlu, her saat başı bir doktorun şiddete maruz kaldığını, sağlık çalışanlarının yüzde 72,6’sının en az 1 kere şiddete uğradığı tespitinin yapıldığı Aile Hekimleri Derneğinin verilerini paylaşarak, “Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddette saptanan rakamların yüksekliğine rağmen basit görülen şiddetin kanıksandığı ve vaka-i aidiyeden bile sayılmadığı ortadadır.

Dolayısıyla ciddi bir sorunla karşı karşıya bulunduğumuz da gözler önündedir. Bu sorunların tartışılması ve çözülmesi, öncelikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde canı pahasına görev yapan sağlık çalışanlarımızın hakkını teslim edecek ve pandemiyle olan mücadelelerine yüksek bir motivasyon sağlayacaktır..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com