Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN 60 MİLYON LİRALIK KREDİ KULLANMA YETKİSİNİ MAHKEME İPTAL ETTİ!.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN 60 MİLYON LİRALIK KREDİ KULLANMA YETKİSİNİ MAHKEME İPTAL ETTİ!.

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Savaş Dağdeviren sosyal medya’dan yaptığı paylaşımda, CHP Meclis Grubunu karşı çıkıp dava açtığı 60 milyon liralık kredi kullanma yetkisinin mahkemece iptal ettiğini duyurdu. Dağdeviren’in konuyla ilgili paylaşımı şöyle;

Mecliste ısrarla karşı çıktığımız borçlanma kararına karşı CHP MECLİS GRUBU olarak açtığımız davada; Mahkeme

“HUKUKA VE MEVZUATA UYARLIK BULUNMADIĞI” yorumunu yaparak “ALINAN KREDI KULLANMA YETKİSİNİN İPTALİ ŞEKLİNDE HÜKMETMİŞTİR.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Aliağa Belediyesi için 60,000,000, Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş. için 20,000,000 ve Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş. için 10,000,000 lira nakit banka kredisi kullanma yetkisi aldığı meclis kararı İzmir 2. İdare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Aliağa Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri tarafından açılan kararın iptali davasında, 5 Kasım 2019 tarihinde Meclis toplantısında alınan kararın hukuka ve mevzuata aykırı olduğu, Belediye Başkanına böyle bir yetki verilmesinin yetki aşımı olacağı ve kararın belediye bütçesine, stratejik plana ve kamu yararına aykırı olduğu ileri sürülmüştü.

Aliağa Belediyesi’nin de mecliste verilen önergenin 5393 Sayılı Kanunun 21, maddesi uyarınca gündeme alınması akabinde yapılan görüşmeler neticesinde kabulüne karar verildiği ve meclise ait bir yetkinin belediye başkanına veya encümene devrinin söz konusu olmadığı iddiasıyla reddini istediği davada mahkeme ‘belediye bütçesi ve borçlanma limitleri yönünden her halükarda bir değerlendirme yapılmak üzere komisyon tarafından görüşülüp karara bağlandıktan sonra meclis gündemine alınması gerekmekte iken, bu usul işletilmeksizin alınan dava konusu belediye meclis kararında hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır’ şeklinde yorum yaptı.

Alınan kredi kullanma yetkisinin iptaline oybirliğiyle karar veren İzmir 2. İdare Mahkemesi mahkeme masrafları ve avukatlık vekalet ücretinin de davalı Aliağa Belediyesi’nden alınarak davacılara iadesine hükmetti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com